Tess Lindqvist, 21, följde drömmen och öppnade en egen klädbutik. Foto: Johann Bernövall

Flyttade från Norrland för att leva drömmen

Bara 21 och redan butiksägare. Tess Lindqvist har gjort resan från Norrland för att öppna egen klädbutik.

  • Publicerad 14:03, 27 sep 2018

I en liten lokal där det tidigare låg en IT-butik, på Birger Jarlsgatan 80, har Tess Lindqvist förverkligat sin dröm. Detta efter att hon tittat på "säkert 20-25" lokaler. Att som 21 år gammal och ny i Stockholm öppna butik där man själv är chef och enda anställd kan milt sagt ses som en utmaning.

– Jag ville hitta en sådan här liten och fin lokal där man kan jobba nära kunderna. Det är den relationen jag brinner för. Men visst har det varit lite läskigt, men nu när jag öppnat känns det fantastiskt bra, säger Tess Lindqvist som när hon kom till Stockholm från Östersund förra sommaren knappt kände en människa i den nya hemstaden.

Utbildad make up-artist

– Som utbildad make up-artist hade jag tänkt att jobba som det när jag kom till Stockholm. Men saknaden efter att jobba i klädbutik och idén om ett eget ställe blev så stark, och jag bestämde mig för att satsa.

Och det har hon inte kommit att ångra.

– Nu under den första tiden har stödet från grannskapet var jättestort. Många frågor hur de kan hjälpa till, säger Tess Lindqvist.

"Jag är inte rädd"

Beslutet att öppna eget togs dock först efter noga konfererande med familjen där hemma i norr. Tess Lindqvist är mer eller mindre uppväxt i den klädbutik som hennes mamma driver i Östersund. Och ett passionerat intresse för kläder och mode är grunden till det som sedan tre veckor är "Tess klädbutik", en butik som är vad den heter. I butiken säljs nästan uteslutande svenska märkeskläder.

– Jag är inte rädd för att lyfta fram mig själv i namnet. Alla kläder jag säljer utgår ju från min smak, säger hon.

På Birger Jarlsgatan, vid Jarlaplan, ligger den lilla butiken. Foto: Johann Bernövall