Flyttas direkt vid trafikfara

Bilar i vägrenen på E18 är en långt ifrån ovanlig syn. Visst har ni också undrat, vem som är ansvarig för dessa fordonsskelett? Vi ställde frågan.

  • Publicerad 12:01, 20 okt 2017

Den har stått där i ett par veckor åtminstone. På E18, strax innan avfarten till Grillby. I veckor tidigare stod en bil på andra sidan. Utbrunnen. Har ni också undrat vilka som har ansvaret när bilar blir stående? Ena-Håbo Tidningen bestämde sig för att ställa frågan. Först till polisen.

– Det är Trafikverket om de står på Europavägarna. Sedan kan vi flytta de en bit om de står farligt till, var beskedet.

På trafikverket bekräftas det, men det visar sig också att det inte alltid är helt enkelt.

– Det finns en massa olika omständigheter. Om bilen står trafikfarligt till så ska den flyttas ombedelbums och då räknas det alltså om den står på vägen eller i sidoområdet. Vi kan till exempel köra ner den i diket. Då har vi några dagar på oss, tre dagar, att hitta ägaren. Ibland vill ägarna inte bli hittade och då är det kört, konstaterar trafikverket.

Nu skulle inte det här handla om den specifika bilen på bilden utan mer om fenomenet som sådant, men när trafikverket får klart för sig hur den står till väcker det frågan varför den inte flyttats? För den står ju trafikfarligt till. De ber om att få återkomma och när de gör det meddelas att:

– Det har skickats in att det står en bil farligt till och sedan skriver trafik Stockholm att den ska flyttas till skrot och man ska väl trycka på att den står trafikfarligt till. Under dagen ska den väl försvinna till en uppställning och så har ägaren tre månader på sig att hämta ut den.

Med andra ord bör bilen ha försvunnit strax efter att den här texten skrevs, alltså, onsdagen den 18 oktober.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19