Omgörning. Renoveringen av bibliotekshuset pågår för fullt just nu.

Flytten tillbaka till bibliotekshuset försenad

Biblioteket skulle flytta tillbaka ut till Bibliotekshuset, som just nu renoveras, senare i höst. Men nu är renoveringen mer omfattande, och flytten lär ske först nästa år.

  • Publicerad 16:18, 4 sep 2017

I april flyttade biblioteksverksamheten ut från lokalerna i Biblioteksgången och in i Täby centrum. Nu pågår en efterlängtad renovering av Bibliotekshuset, där det bland annat ska bli två hissar, bättre tillgänglighet, ljusare och luftigare.

– Allting är på banan. Vi håller på med schaktet just nu. Bottenvåningen är slutbesiktigad och Ung teater har flyttat tillbaka in i huset, säger Maria Östholm, fastighetschef på Täby kommun.

Från början sas det att renoveringen skulle vara klar i oktober i år, men nu visar det sig att det drar ut på tiden.

– Bygget är inte försenat men vi har renoverat lite mer än vad vi tänkt oss från början. Vi har utökat projektet. Från början var det tänkt att vi skulle behålla mer möbler än vad vi gör. Hyllorna var till exempel platsbyggda, och det kostade mer att plocka ner dem än att beställa nya, säger Maria Östholm.

Mindre besökare i centrum

Därför är avtalet i den tillfälliga lokalen, inne i Täby centrum, förlängt. Just nu är den preliminära slutbesiktningen bokat till den 15 november.

– Planen är att vi ska kunna öppna vecka två på det gamla stället. Det är framflyttat lite grann. Men vi får tillträde tidigare men sedan tar det ett tag innan hyllorna kommer och att montera dem. Sedan måste alla böckerna, som är på extern förvaring, komma tillbaka, säger Heli Renman, bibliotekschef.

Enligt Heli Renman är det många som saknar bibliotekets gamla lokaler, och som frågar om när renoveringen är klar.

– Vi har mycket färre besökare nu. Det är kul att ligga i centrum, men man har inte normalt jättemycket ärenden upp ditt om man inte ska gå på Clas Ohlson, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år efter trafikolyckan: "Vill att det kommer ut"

Nyheter Väntar på dom efter rättegång Att sluta cykla var aldrig ett alternativ för Louise Åkerblom efter att hon förra året var med om en allvarlig trafikolycka. Nu väntar domen mot den bilist som är misstänkt att ha förorsakat...onsdag 23/5 15:09

Vi är stockholm