Täby Park Food Market slår upp portarna för första gången med foodtrucks och lokala produkter. Foto: Täby Park AB/LoveKitchen

Fokus på eko och reko när Täby får ny matmarknad

Täby Park slår upp portarna för en helt ny höstmarknad med närodlat och ekologiskt på menyn. Foodtrucks, en hoppborg och en DJ gästar marknaden.

  • Publicerad 17:16, 21 aug 2017

Under helgen den 16-17 september anordnas för första gången "Täby Park Food Market", som arrangörerna själva beskriver som en hyllning till närodlat, hemgjort, ekologiskt och allt det goda som hösten har att erbjuda.

– Fokus är på maten och det kommer finnas mycket intressant, till exempel fermenterad mat och mycket vegetariskt. Tanken är att folk kan komma dit och äta, men också köpa med sig mat hem, säger Maria Campos Björkquist, marknadschef på Täby Park.

DJ och ponnyridning

Förutom foodtrucks kommer det finnas utställare såsom Roslagsnäsby bryggeri samt lokalbor som säljer egna grödor från närliggande kolonilotter. Det kommer även finnas en hel del aktiviteter för barnfamiljer.

– Det kommer finnas hoppborg, ponnyridning och en massa annat såsom DJ-bås, säger Maria.

Marknaden kommer hållas utomhus framför den gamla läktarbyggnaden och om det blir regn finns planer att slå upp tält eller ordna med annat skydd.

Arrangörer: Täby Park och LoveKitchen

Öppettider: 16 – 17 september kl. 11-17

Fritt Inträde/Barnvänligt

Food trucks: Indian street food, M Creperie, Fred’s food truck och HK’s Lila Food truck mfl.

Utställare: Smaka på Värmdö, Norrtelje musteri, Geten gerda, Näsbydals stensugnsbageri, Roslags Näsby bryggeri mfl.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år efter trafikolyckan: "Vill att det kommer ut"

Nyheter Väntar på dom efter rättegång Att sluta cykla var aldrig ett alternativ för Louise Åkerblom efter att hon förra året var med om en allvarlig trafikolycka. Nu väntar domen mot den bilist som är misstänkt att ha förorsakat...onsdag 23/5 15:09

Vi är stockholm