Växer. Nu ska det bli lättare att hänga med i vad som byggs var och när – Stockholms stad startar podd och webbsida om just byggandet i staden. Foto: Malin Lo Lööf

Följ Stockholms byggboom på ny sajt

Stockholms stad startar podcast och samlar alla byggprojekt på en ny webbsida – allt för att det ska bli lättare för stockholmarna att hänga med i det ständiga byggandet i staden.

  • Publicerad 10:31, 8 mar 2018

Första avsnittet handlar om City. Vi kommer även prata om bland annat Slakthusområdet, Norra Djurgårdsstaden, Hagastaden, Östberga, Farsta och förmodligen också Slussen

Det är nog ingen som har missat att Stockholm växer. Inom några år förväntas det bo en miljon i Stockholm och med fler människor följer nya bostadsområden, förtätning, nya skolor, vägar, gång- och cykelvägar och torg. Det kan vara svårt att hänga med i vad som byggs var och vilka projekt som finns i pipelinen.

Ny podd och webbplats

Det vill Stockholms stad ändra på. Med en nylanserad webbplats ska stockholmaren på ett lätt sätt kunna hänga med i hur staden växer. Över 500 byggprojekt finns presenterade på sidan vaxer.stockholm.se, och med kartor ska man enkelt kunna se vad som händer i det egna närområdet.

Och den som vill veta ännu mer kan följa utvecklingen i podcasten ”Stockholm växer".

– Alla märker ju av att det grävs och byggs överallt och då tänker vi att det är bra att få veta varför, när allt ska vara klart, och så vidare. Vi informerar ju om detta i flera olika kanaler men känner nu att vi vill kraftsamla och verkligen nå ut, säger Anna Klynning, kommunikationschef på Stockholms stad.

Olika stadsutvecklingsprojekt

I podcasten kan lyssnaren höra arkitekten och komikern Fredrik ”Fritte" Fritzson prata om specifika stadsutvecklingsprojekt men också om exempelvis trygghet, hållbarhet och identitet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I varje avsnitt bjuds gäster in och i premiäravsnittet medverkar bland andra Stockholms stadsdirektör Ingela Lindh.

– Första avsnittet handlar om City. Vi kommer även prata om bland annat Slakthusområdet, Norra Djurgårdsstaden, Hagastaden, Östberga, Farsta och förmodligen också Slussen, säger Anna Klynning.

Här kan du lyssna på första avsnittet av podcasten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.