Totalstopp. Det olycksdrabbade tåget blev stillastående strax utanför Sundbyberg. Foto: Most Photos

Folk bröt sig ur stillastående pendeltåg

Ett pendeltåg fullt med resenärer blev stillastående utanför Sundbyberg i två timmar. Detta resulterade i att all trafik stoppades mitt under rusningstid.

  • Publicerad 20:04, 12 jan 2018

Henrik Pallmer på SL:s pressjour berättar för Aftonbladet att resenärer har använt sig av tågdörrarnas nödöppningsfunktion för att ta sig ut.

– Det har sannolikt fördröjt evakueringsarbetet, säger han till tidningen.

Stoppet inträffade klockan 17.10 utanför Sundbyberg där ett annat tåg fått tekniska problem och stannat. Där blev pendeltåget fast i hela två timmar.

På SL:s hemsida uppges att det råder förseningar och oregelbunden trafik på sträckan Bålsta- Nynäshamn på grund av att det tidigare varit obehöriga på spårområdet vid Sundbyberg. Inställda avgångar förekommer.  

Vid 19.30 uppger en resenär till Aftonbladet att tåget fått backa och att de då fått lämna pendeltåget. Tidningen skriver också att tåget fått tillstånd att backa tillbaka till Centralstationen för evakuering.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.