Vattenbrist. Marwa har med sig kastruller och vattenkokare till depån på Sjöviksvägen 51. Foto: Michael Toll

Folk köar för vatten i Söderort

Vattnet har fortfarande inte återvänt till kranarna i Liljeholmen. Nu växer köerna till vattendepån på Sjöviksvägen.

  • Publicerad 18:22, 1 feb 2018

UPPDATERING: VATTNET ÄR TILLBAKA.

Redan i förmiddags kunde vi rapportera om att en trasig vattenledning i Årsta lett till översvämningar och stora trafikköer på Årstabergsvägen. Dessutom hade de boende i området inget vatten i kranarna. Detta gäller även under torsdagskvällen, och nu ringlar sig en lång kö längs Sjöviksvägen i Liljeholmen där det finns en vattendepå. Dessvärre kommer det att dröja ytterliga några timmar innan vattnet återvänt till kranarna. Det konstaterar Alexandra Fleetwood, presstalesperson på Stockholm vatten och avfall.

– Vi har folk på plats som håller på med reparationer av ledningarna och de boende kan räkna med att vattnet är tillbaka om tre till fem timmar. Tills dess finns det vatten att hämta på Sjöviksvägen, säger hon.

Den avstängda Årstabergsvägen, som orsakar omlagda körvägar och inställda hållplatser för busstrafiken, kommer återigen vara körbar i morgon bitti enligt Stockholm vatten och avfalls prognoser.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hushållen som saknar vatten

Här är gatorna som berörs:

Ekfatsgatan, Årgångsgatan, Sjövikskajen, Fredborgsgatan, Sjöviksbacken, Sturehillsvägen, Hildebergsvägen, Årsta Skogsväg och Årsta Skolgränd.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.