Disa Kurt och Mehdi Adnan Mossa ordnar Huddinge demokratidagar på Fredens rike den 12 maj. Foto: Sara Ringström/

Folkfest ska få Flempan att rösta

De lokala profilerna Disa Kurt och Mehdi Adnan Mossa vill få Flemingsbergsborna till vallokalerna i höst. Därför arrangerar de Huddinge demokratidagar på lördag med grillning, musik och politikermingel.

  • Publicerad 13:45, 7 maj 2018

Förra valet tog sig 68 procent av boende i Flemingsbergs centrum till vallokalen. Nästan 25 procentenheter under Snättringe, där flest röstade. Det är en skillnad som Mehdi Adnan Mossa från Ur Dimman och Disa Kurt från föreningen Min Syster vill ändra på.

Lördagen den 12 maj klockan 14–17 ställer de till med fest på Fredens rike, torget utanför Flemingsbergskyrkan. Det ska bjudas på grillad mat och dryck, lokala artister ska uppträda och roliga aktiviteter för barnen.

Dessutom ska Huddinges politiker finnas på plats för att prata politik med Flemingsbergsborna.

– Det ska inte vara en uppstyrd panel, utan folk ska kunna gå fram till dem och prata. Ju öppnare det är desto mer högt i tak blir det, säger Disa Kurt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.