"Foppa" spelar paraishockey i Enköping

Peter ”Foppa” Forsberg ska spela en uppvisningsmatch i Enköping med några av Sveriges bästa paraishockeyspelare.

  • Publicerad 15:15, 11 dec 2018

Kampanjen Musikhjälpen är i gång för fullt. Årets tema är ”Alla har rätt att funka olika” och går ut på att hjälpa människor med funktionsnedsättningar. För att bidra till insamlingen hålls en auktion där högstbjudande ges den unika möjligheten att spela paraishockey med Peter ”Foppa” Forsberg och några av parasportens största stjärnor i en uppvisningsmatch i Enköping.

Auktionens ledande bud är i skrivande stund 4 500 kronor. Villkoret för att få spela är att man är en grupp på mellan 5 och 10 personer som deltar på isen. Åldersgränsen är 18 år.

Matchen kommer att spelas i Enköping under mars 2019, exakt datum bestäms i samråd med vinnaren.

Paraishockey är en idrott för funktionsnedsatta personer som har svårt att spela ishockey. Det är i princip samma regler som i ishockey, exempelvis vad gäller tacklingar. Skillnaderna är bland andra att spelarna sitter i en kälke och har två, i skaftändan, dubbförsedda klubbor som också används som stavar att staka sig fram med på isen.

Svenska landslaget i paraishockey har tränat mycket i ishallen vid Bahcohallen i Enköping, som är tillgänglighetsanpassad och därför passar bra för att spela paraishockey.

– Vi har en förhoppning att det här ska bli vår "Friends Arena". Hallen där vi har våra samlingar och spelar våra matcher. Vi är jättenöjda, och det verkar vara ömsesidigt, sa Erik Vikström, förbundskapten, till Ena-Håbotidningen tidigare i år.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Inte fulast i Sverige i alla fall

Nyheter De omstridda höghusen på Korsängen är inte fulast i Sverige. Det är "Rostlådan" i Malmö.torsdag 21/3 14:45

Blåljusnyheter; stölder, inbrott och bilolyckor

Nyheter De senaste dagarna har få grova brott noterats i polisens händelseblock. Däremot flera små. Stöld av en GPS till ett högt värde kan dock knappast räknas som litet brott.torsdag 21/3 11:27