FARLIGT? Det hala underlaget vid fontänerna bakom Skrapan har fått flera barn att ramla, menar föräldern Malin Moström (till höger i bild). Foto: Malin Moström

Föräldralarm: Fontäner på Söder är livsfarliga

Barn som springer och leker genom vattenstrålar är en minst sagt somrig syn. Men vid ett par fontäner bakom Skrapan har leken medfört stora risker, enligt en förälder.

  • Publicerad 11:52, 15 maj 2018

Det är nära Skånegläntan i Rosenlundsparken bakom Skrapan som föräldrar under ett års tid oroat sig över de två fontäner som placerats mitt på grusplanen. Det menar i alla fall Malin Moström, mamma till två barn, som bor bredvid parken.

Fontänerna tjänar nämligen inte bara som utsmyckning, under sommarmånaderna har de också stor attraktionskraft på småbarn, som leker och springer genom vattenstrålarna. Men det skrovliga underlaget tycks ha nötts ner av tidens tand, vilket gör att många barn halkar och slår sig – vissa riktigt illa – enligt Malin Moström.

– Staden måste åtgärda det här akut inför årets säsong, det blir så halt av vattnet att det kan liknas vid en isbana. Jag har sett flera barn som ramlat så illa att de fått hjärnskakning, fontänerna är livsfarliga.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Malin felanmälde problemet i juni i fjol, men har fortfarande inte fått någon återkoppling. Enligt trafikkontoret som tar emot felanmälningar, har ärendet skickats vidare till berörd instans, nämligen parkförvaltningen på Södermalm.

Men när StockholmDirekt når Kenneth Kempendahl, parkingenjör på Söder, säger han att det är första gången han överhuvudtaget hör talas om problematiken.

ROSENLUNDSPARKEN. Det är vid solstolarna bakom Skrapan som de populära fontänerna finns. Foto: Sophie Stigfur

– Jag känner inte igen det, normalt brukar inte sådant här falla bort i systemet men vi tar emot tusentals synpunkter så det skulle kunna vara så. Vi måste givetvis försöka hitta en lösning på det här. Man skulle kunna limmar fast en plastmatta med halkskydd eller liknande.

Fontänerna ska sättas igång på måndag. Hinner ni fixa det tills dess?

– Ja, ja, det måste vi göra. Vi funderar febrilt hur vi ska lösa det, men det ska vara ordnat till nästa vecka.

Ett besked som Malin Moström mottar med häpnad.

– Va, är det sant? Det känns helt magiskt! Det kommer göra så många föräldrar glada och lättade när de kan njuta av parken, istället för att vara rädda för att barnen ska slå sig.

Slutsprutat för älskade minifontänen

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.