Skejtparken i Älvsjö. Stadsdelen kommer att sätta upp en ny skylt med ordningsregler och hänvisning till närmaste toalett, som finns på Älvsjö torg. Foto: Sacharias Källdén

Föräldrar oroas över stök vid nya skejtrampen i Älvsjö

Älvsjös nya skejtpark har blivit samlingsplats för äldre ungdomar som kör iväg de yngre. Det säger föräldrar, vars barn inte längre vill gå dit.

  • Publicerad 16:55, 7 nov 2018

Den nya skejtparken i Älvsjö har blivit ett tillhåll för rökande, äldre ungdomar som kör bort yngre barn som vill åka i ramperna. Det säger föräldrar som har barn som brukar åka där. Någon påstår sig även ha sett knarkförsäljning på platsen, att parken används som toalett och att unga vuxna kör upp med bilar på parkvägen och gräsmattan vid skejtramperna.

Fältare går dit regelbundet

I diskussioner på Facebook uppmanar föräldrar varandra att gå en extra sväng till skejtparken när man kan för att skapa mer vuxennärvaro.

De vill att skejtparken i Solberga byggs ut

Ett par medborgarförslag har skickats till Älvsjö stadsdel där man önskar dels att buskar och sly rensas bort för att göra platsen mer öppen och att personer från stadsdelen besöker platsen regelbundet.

På grund av klagomålen har Älvsjös fältassistenter börjat besöka skejtparken oftare.

Ska bygga utegym

– Vi hörde om problemen första gången i augusti och sedan dess är våra fältassistenter där flera gånger i veckan. De pratar med ungdomarna och de tycker att det har blivit mycket lugnare, säger Elisabeth Carlö, kommunikatör på Älvsjö stadsdel.

– Vi kommer att bygga ett utegym i parken och det hoppas vi ska leda till att fler vuxna går dit. Det är tråkigt att platsen känns otrygg, skejtrampen är ju väldigt poppis och det finns andra som säger att det fungerar utmärkt, tillägger hon.

Drogförsäljning och bilkörning är dock inget hon har hört talas om.

Skejtparken stod klar förra sommaren och ligger mellan Älvsjö centrum och Solberga, vid Götalandsvägen-Folkparksvägen.

Nya parken lockar stans skejtare till Älvsjö

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.