Andra branden. Berivan Tekin, som har barn på Slättgårdsskolan, vill visa sitt stöd för skolan som brann på nytt i natt. Foto: Claudio Britos & Privat

Föräldrar sluter upp vid skolan efter branden

Föräldrar till barn på Slättgårdsskolan samlas för att visa sitt stöd efter nattens brand. “Vill visa vår sympati” säger Berivan Tekin, som har en son på skolan.

  • Publicerad 13:31, 1 jun 2020

Först trodde Berivan Tekin att det var foton från den tidigare branden vid Slättgårdsskolan som snurrade på nytt i sociala medier. Men när hon insåg att skolan på nytt stod i lågor blev hon arg och frustrerad.

Kraftig brand i skola i södra Stockholm

I dag vid klockan 17 samlas hon och andra föräldrar utanför skolan.

– Vi vill visa att vi tänker på skolan och att vi bryr oss om eleverna även om vi så klart gör det ansvarsfullt och håller avstånd till varandra med hänsyn till pandemin, säger Berivan Tekin.

Måste prata med barnen

Hennes son är sju år och Berivan Tekin konstaterar att det har brunnit två gånger på hennes barns skolan sen han började i förskoleklass. Det här visar att det finns problem kvar som måste lösas, anser hon.

– Skolan måste vara en trygg plats för alla. Nu måste föräldrar verkligen prata med sin barn om det som hänt och vad det får för konsekvenser. På sikt har vi alla ett stort samhällsansvar att sätta stopp för det här, säger Berivan Tekin.

Vill se handlingsplan

Hon har förståelse för att skolan och staden just nu måste lösa akuta frågor och ordna så att barnen kan fortsätta sin skolgång. Men på sikt vill hon gärna få till samtal med skolledningen och ansvariga politiker om bränderna.

– Vi föräldrar vill samarbeta med dem men också se en handlingsplan med åtgärder och få svar på hur det här kan hända igen så tätt inpå den förra branden. Bredäng är ett så fint område och det är synd att det här påverkar en i grund och botten bra skola, säger hon.