Maria Gallén och hennes syster Lena Lindblom, på populära Barnens handelsbod. Foto: Hege Hellström

"Föräldrarna vet att barnen inte blir lurade och att vi är engagerade"

Barnens handelsbod vid Viggbyholms station har många stammisar – i alla åldrar. Vi lät ägaren Lena Lindblom, och hennes syster Maria Gallén som är anställd i butiken, berätta om bemötande, slemmiga maskar och om att inte misstänkliggöra barn.

  • Publicerad 19:12, 13 sep 2017

Lena: ”Jag startade affären 1996, så det är Täbys äldsta leksaksaffär. Från början var det bara pedagogiska leksaker och trä, det var snyggt på hyllorna. Men sedan tyckte jag att det var lite tråkigt, leksaker är ju något lustfyllt, så nu finns allt från pruttlera till pedagogiska leksaker.”

Maria: ”Det kan verka lite rörigt, men det finns en ordning i kaoset. Vi tar in sådant vi tycker är kul, och det finns en tanke bakom varenda produkt, även om det är en slemmig mask för tio kronor. Vi väljer med hjärtat.”

Lena: ”Det är en väldigt trevlig stämning i butiken vilket beror på att vi har så otroligt trevliga kunder. Och alla som kommer hit vill ju göra någon glad".

Maria: "Vi driver den här butiken som vi tycker att en butik ska vara. Oavsett ålder ska man bli bemött på samma sätt. Många barn får göra sina första egna inköp här, föräldrarna vet att barnen inte blir lurade och att vi är engagerade. Och vi tittar inte på barn som om de skulle snatta, barn blir så misstänkliggjorda hela tiden."

Maria: "Vuxenkläder har funnits här hela tiden, men helt plötsligt började vi med klänningar, vi är kära i klänningar och kunderna tycker att det är fantastiskt. Vi har mest två danska märken som har kläder som gör en glad."

Lena: "Om jag fick göra om det här med att starta butik skulle jag nog göra det igen. Men jag skulle nog tänka länge nu när jag vet hur mycket jobb det är. Det är sjukt roligt men det finns rätt mycket arbete som ska göras.”

Personligt

Namn: Maria Gallén.

Ålder: 49 år.

Bor: Viggbyholm.

Familj: Man, två barn och en hund.

Yrke: Anställd i butik.

Har alltid i kylskåpet: Det är alltid fullt! Ost och mjölk finns alltid.

Läser helst: Skönlitteratur och inredningstidningar. Och Täby Nyheter, förstås.

Foto: Hege Hellström

Personligt

Namn: Lena Lindblom.

Ålder: 57 år.

Bor: Viggbyholm.

Familj: Sambo och två utflugna barn.

Yrke: Driver butik.

Har alltid i kylskåpet: Philadelphiaost, chèvre och en flaska bubbel.

Läser helst: Lyssnar på böcker, mest deckare. Jag är en stor fan av Marianne Cederwall. Och så ridsporttidningar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

15-åringar ertappade inbrottstjuv i Täby – följde efter tills polisen kom

Nyheter "Hörde att det var någon på övervåningen" Två personer kunde gripas efter ett villainbrott i Näsbypark under fredagseftermiddagen. Tack vare effektiv hjälp från två 15-åringar kunde polisen snabbt rycka ut.måndag 18/6 13:23

Fortsatt tvist om felslagna golfbollar i Danderyd

Nyheter "Femtontalet golfbollar i veckan" Nu är det åter upp till kommunen att utreda fejden mellan Svenska kraftnät och Golfcenter Danderyd om de felslagna golfbollarna.måndag 18/6 10:23