Konflikt. 2016 besökte vi Campus Manillas morgonsamling i aulan. Nu har den eftertraktade skolan hamnat i blåsväder. Foto: Linda Gren

Föräldrauppror och kris på Campus Manilla

Campus Manilla, skolan på Djurgården där prinsessan Estelle ska börja till hösten, är i kris. Rektorn har tvingats bort och nu är föräldrarna i uppror, rapporterar Dagens Nyheter.

  • Publicerad 14:19, 29 jun 2018

Konflikten mellan ledning, styrelse och föräldrar inleddes redan i våras när styrelsen meddelade att skolans rektor Maija Möller Grimakova skulle petas från sitt uppdrag. Föräldrar mobiliserade och krävde att styrelsen skulle avgå. Även ledningsgruppen reagerade med bestörtning.

Desperata jakten efter en plats på statusskolan på Djurgården: "Föräldrar gråter"

Men det hjälpte inte. Enligt Dagens Nyheter blev det i onsdags känt att en ny rektor tillsatts, till föräldrarnas stora förtvivlan.

– Maija är en stark ledare. Dessutom kvinna och invandrare. Sådant sticker i ögonen på en del. Den smutskastningskampanj som Maija fått utstå är motbjudande, det finns inte en bättre rektor än Maija, säger Mari Bozon, förälder med barn på skolan, till tidningen.

Här är skolan där 6 000 barn köar för 54 platser

Hovet skickade i maj ut ett pressmeddelande om att prinsessan Estelle börjar i förskoleklass på skolan till hösten 2018.

Vad är grejen med Manillaskolan?

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här rustas lekplatsen – för att locka vuxna

Nyheter Planen för de stora Nya lekytor, grill, boule och odlingar. Så här vill stadsdelen rusta och utvidga Signalparken i Marieberg. Nu får du tycka till om planerna.måndag 24/9 12:58

Miljöpartiet inleder samtal med Alliansen

Nyheter Första steget mot en ny koalition i landstinget i Stockholm I dag inleds samtalen mellan Alliansen och Miljöpartiet. Förhoppningen är att bilda ett gemensamt styre i Stockholms läns landsting.måndag 24/9 12:24