Förare avliden efter trafikolycka på E4

En trafikolycka på E4 i höjd med Fruängen orsakar stora trafikköer på torsdagsmorgonen. En person uppges ha avlidit.

  • Publicerad 07:49, 21 mar 2019

Klockan 07.04 inträffade en trafikolycka på E4 i södergående riktning vid Fruängen. Olyckan skedde i vänsterfilen vilket har resulterat i att en körbana även i norrgående riktning har påverkats och stängts av.

Enligt polisen är framkomligheten kraftigt påverkad i båda körriktningarna.

– En fil i södergående rullar tills vidare. Men det innebär ändå att det snabbt blir köigt i rusningstrafiken. Vi har samtidigt en fil i norrgående som också är avstängd. Så det är trögt, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

En lastbil ska ha varit inblandad i olyckan. Enligt polisen har minst en person skadats. Skadeläget är dock ännu oklart.

Polis och räddningstjänst arbetar på platsen tills vidare.

UPPDATERING

Vid 08-tiden stängdes trafiken av helt i båda riktningar. Samtidigt inleddes en inspektion av den påkörda bropelaren.

Polisen meddelar också på sin hemsida att en fordonsförare har avlidit till följd av olyckan. Anhöriga är dock ännu inte identifierade.

På torsdagsmorgonen rapporteras det även vara stopp i tunnelbanan mellan Fruängen och Västertorp på grund av framkomlighetsproblem efter olyckan. Enligt SL är trafiken nu åter igång men det råder följdförseningar och stora framkomlighetsproblem för busstrafiken till och från Stockholms södra delar.

UPPDATERING

Vid tiotiden hade trafiken släppts på i norrgående riktning, samt ett körfält i södergående. Men fortfarande rullade trafiken mycket långsamt.

Enligt polisen är anhöriga till den avlidna föraren underrättade och det finns ingen brottsmisstanke i nuläget.

Stora problem på röda linjen efter olycka på E4

Olycka. En trafikolycka har resulterat i avstängda körfält i båda riktningar på E4. Foto: Per Brandt