Övergångsställe. Mannen stannade inte för gående. Foto: Daniel Cannervik

Förare smet från olycksplats – får böta

En man körde på en fotgängare på ett övergångsställe så att hon hamnade under bilen. Sedan smet han från platsen. Nu döms han till böter.

  • Publicerad 01:15, 10 sep 2019

Den 60-årige mannen körde sin bil på Bryggavägen och svängde vänster in på Tegelbruksvägen. Händelsen inträffade en kväll i mars 2017. På övergångsstället kolliderade bilen med en kvinna som gick över gatan. Hon föll till marken och blev liggande på övergångsstället, delvis under bilen.

En annan kvinna, som blev vittne till händelsen, hjälpte kvinnan upp på fötter igen. Bilen fick backas för att kvinnan skulle kunna komma upp.

Mannen ska då ha gått ur bilen, men sedan kört iväg utan att lämna sina kontaktuppgifter.

Ett annat vittne följde efter mannen när han körde vidare in på centrumparkeringen. Polisen kom till platsen och skjutsade även kvinnan till sjukhus.

Mannen har nekat till brottsanklagelserna och hävdar att han inte alls körde på kvinnan, utan att hon i stället sprang ut i gatan och ramlade på egen hand. Vittnenas redogörelser talar dock emot hans berättelse. Rätten menar att smitningen var uppsåtlig och att mannens berättelse dessutom innehåller efterhandskonstruktioner.

Den 60-årige mannen döms nu mot sitt nekande till dagsböter för smitning från trafikolycksplats och brott mot trafik- och fordonsförordningen, då hans bil dessutom var belagd med körförbud på grund av att den inte var besiktigad.

Mannen döms även att betala skadestånd till kvinnan på drygt 5 000 kronor.

Vad kan du om sportlovet?

Nyheter Quiz. Testa dina kunskaper om lediga veckan Mälaren ligger öppen, snödroppar blommar och åkrarna lyser i olika nyanser av grönt och brunt. Men skenet bedrar – det är fortfarande februari och sportlovet är här. Det första du ska göra? Utmana...lördag 22/2 7:30

Guldregn över Bromma gymnasium i företagartävling

Nyheter Vann sju av tio kategorier I veckan korades Stockholms bästa UF-företag, som nu går vidare till SM. Bromma gymnasium kammade hem sju av tio guld, bland annat i kategorin Årets UF-företag, på den första tävlingsdagen.fredag 21/2 11:09

Planen: Bostäder vid Lövhagens fält

Nyheter Delade meningar bland grannarna Ett nytt bostadsområde planeras på fält vid Lövhagen i Stenhamra. En detaljplan beräknas vara klar först 2028, men denna vecka klubbades första steget.torsdag 20/2 11:52