Farstabussarna går oftare, men Fagersjö lämnas fortfarande utan förbättring. Foto: ROLF ANDERSSON

Förbättringar på fler busslinjer i Farsta

Flera bussar i Farsta får tätare trafik och senare tabeller – men Fagersjö lämnas utan förbättring, trots upprepade protester.

  • Publicerad 15:27, 3 nov 2017

Ringlinjerna 184 och 185V förbinder Farsta centrum med Farsta strand respektive Farsta IP. Idag slutar bussarna gå strax efter 19 på vardagskvällar, men från 10 december kommer tidtabellen dramatiskt att förbättras. Fram till 22 på kvällen kommer bussarna rulla genom Farsta centrum.

Även bussar genom Sköndal kommer få upprustning i bussarnas turtäthet. Linje 181 mellan Skarpnäck och Farsta strand får två nya turer på lördagar. Linje 172 mellan Norsborg och Skarpnäck, som passerar Sköndal, kan vänta sig tätare trafik under sommarmånaderna.

Däremot i Fagersjö kan ingen förbättring i tidtabellen väntas. Boende i området har länge känt att turtätheten är för dålig och har tidigare protesterat mot att SL ska dra in fler turer på sträckan.

Fagersjöborna kämpar mot SL:s besparingar

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48