Bestulen. I helgen blev en kvinna bestulen på sin plånbok i Täby Centrum men händelsen fick ett ovanligt slut. Foto: Bengt Jansson

Förbipasserande stoppade ficktjuv i Täby

Fyra privatpersoner agerade när de såg en kvinna bli bestulen på sin plånbok i Täby centrum. Nu är gärningsmannen häktad.

  • Publicerad 09:34, 23 apr 2019

Det var i söndags, efter klockan fyra på eftermiddagen, som en kvinna blev rånad på sin plånbok i Täby centrum. Allt började med att hon stannades av en annan kvinna.

– Det var en annan kvinna som gick på den här kvinnan och medan de stod och pratade så var det en man som stal plånboken från handväskan, säger kommunpolis Jan Berlin.

Gärningsmannen som var i 35-årsåldern sprang från platsen ner för en rulltrappa. Men kvinnan som blivit bestulen sprang efter och skrek för att få uppmärksamhet från allmänheten.

Fick hjälp av allmänheten

Efter en stund hade fyra privatpersoner kommit till platsen och de lyckades få tag i gärningsmannen.

– Gärningsmannen snubblade och flera personer höll kvar mannen tills det att väktarna kom och tog över och larmade polis, säger Jan Berlin.

Hur ser ni från polisen på ett sådan här ingripande?

– Det är jättebra så klart, men det är inte vanligt. Man måste alltid göra en riskbedömning, i det här fallet var de fyra personer vilket var bra, säger Jan Berlin.

Mannen fick följa med till polisstationen för fortsatt utredning och sitter nu häktad för grov stöld.

Misstänkta för Stocksundsmordet släpps på fri fot

Nyheter Man i 50-årsåldern sköts utanför matbutik De tre personer som suttit anhållna, misstänka för mordet på en man i 50-årsåldern i Stocksund, släpps nu på fri fot.fredag 23/8 12:10

Nya kaffetrenden: Hon syr sina egna filter

Nyheter "Räcker i minst 10 år" Att använda kaffefilter i tyg istället för papper är både miljövänligt, gott och kul. Det tycker Madeleine Lundgren, uppvuxen i Vallentuna, som ger sina bästa tips till den som vill haka på den nya...fredag 23/8 11:33
Stockholm Direkt