Bestulen. I helgen blev en kvinna bestulen på sin plånbok i Täby Centrum men händelsen fick ett ovanligt slut. Foto: Bengt Jansson

Förbipasserande stoppade ficktjuv i Täby

Fyra privatpersoner agerade när de såg en kvinna bli bestulen på sin plånbok i Täby centrum. Nu är gärningsmannen häktad.

  • Publicerad 09:34, 23 apr 2019

Det var i söndags, efter klockan fyra på eftermiddagen, som en kvinna blev rånad på sin plånbok i Täby centrum. Allt började med att hon stannades av en annan kvinna.

– Det var en annan kvinna som gick på den här kvinnan och medan de stod och pratade så var det en man som stal plånboken från handväskan, säger kommunpolis Jan Berlin.

Gärningsmannen som var i 35-årsåldern sprang från platsen ner för en rulltrappa. Men kvinnan som blivit bestulen sprang efter och skrek för att få uppmärksamhet från allmänheten.

Fick hjälp av allmänheten

Efter en stund hade fyra privatpersoner kommit till platsen och de lyckades få tag i gärningsmannen.

– Gärningsmannen snubblade och flera personer höll kvar mannen tills det att väktarna kom och tog över och larmade polis, säger Jan Berlin.

Hur ser ni från polisen på ett sådan här ingripande?

– Det är jättebra så klart, men det är inte vanligt. Man måste alltid göra en riskbedömning, i det här fallet var de fyra personer vilket var bra, säger Jan Berlin.

Mannen fick följa med till polisstationen för fortsatt utredning och sitter nu häktad för grov stöld.

200 markbränder i Stockholm – på ett dygn

Nyheter Brandförsvaret varnar för "viral lek" bland unga som tänder eld på vita luddet Det vita aspluddet har fått räddningstjänsterna i länet att rycka ut många gånger.onsdag 22/5 13:54

Elbråk gör att kamerorna på Arningeleden dröjer

Nyheter "Vi tycker inte alls det är bra" Hastighetskamerorna på Arningeleden dröjer ytterligare. Problemet är att Trafikverket och elnätsägaren Ellevio är oense om priset.onsdag 22/5 11:49
Stockholm Direkt