På prov. Om två år planerar man att testa köra viss kollektivtrafik i Vallentuna på beställning istället för på tidtabell. Foto: Rolf Andersson

Förbokade bussar kan testas i Vallentuna

Nu tittar SL på möjligheten att börja köra vissa busslinjer på Vallentunas landsbygd på beställning, istället för på tidtabell.

  • Publicerad 17:20, 27 jun 2019

Under 2021 är tanken att projektet ska testas på några busslinjer i västra Vallentuna, exakt vilka är dock ännu inte bestämt.

I ett förslag från trafikförvaltningen står det att resenärerna då skulle förboka resan minst två timmar innan via SL-appen, hemsidan eller kundtjänsten.

Syftet med projektet är att hitta sätt att spara pengar och samtidigt kunna erbjuda kollektivtrafik på platser där det är väldigt få resenärer.

Kommuninvånare efterfrågas

Kommunen söker nu 20 Vallentunabor som kan tänka sig att komma med synpunkter på utformningen av projektet. Intresseanmälan görs via Vallentuna kommuns hemsida senast 3 juli.

Uppdraget: Ordna disco utan alkohol och droger

Nyheter Vallentunaungdomarna: "Droger neutraliseras mer och mer" Låg- och mellanstadiedisco – för att ha kul utan alkohol. Nödvändigt, enligt gymnasieungdomarna som driver nystartade Temafest UF. – Vi vill fånga upp de innan det är för sent, så att de inte ska stå...fredag 6/12 17:01

Danderydsbor går samman för att rädda sin isbana

Nyheter Samlar in pengar till Danderydsvallens lilla bana Danderydsbor har reagerat kraftigt på kommunens planer att lägga ner den mindre isbanan vid Danderydsvallen som har använts flitigt av de minsta barnen. En insamling har därför startats för att...fredag 6/12 16:59
Stockholm Direkt