På prov. Om två år planerar man att testa köra viss kollektivtrafik i Vallentuna på beställning istället för på tidtabell. Foto: Rolf Andersson

Förbokade bussar kan testas i Vallentuna

Nu tittar SL på möjligheten att börja köra vissa busslinjer på Vallentunas landsbygd på beställning, istället för på tidtabell.

  • Publicerad 17:20, 27 jun 2019

Under 2021 är tanken att projektet ska testas på några busslinjer i västra Vallentuna, exakt vilka är dock ännu inte bestämt.

I ett förslag från trafikförvaltningen står det att resenärerna då skulle förboka resan minst två timmar innan via SL-appen, hemsidan eller kundtjänsten.

Syftet med projektet är att hitta sätt att spara pengar och samtidigt kunna erbjuda kollektivtrafik på platser där det är väldigt få resenärer.

Kommuninvånare efterfrågas

Kommunen söker nu 20 Vallentunabor som kan tänka sig att komma med synpunkter på utformningen av projektet. Intresseanmälan görs via Vallentuna kommuns hemsida senast 3 juli.

Planen för Danderyds välfärdsmiljoner – ingenting

Nyheter M-ordförande: "Inga nya satsningar eller löften" Över 11 miljoner tillkommer till kommunen efter ny överenskommelse om välfärdsmiljarderna. Hanna Bocander (M) ser inte den utökade budgeten som ett tillfälle att göra några nya satsningar.fredag 24/1 16:29

Anna får pli på hundarna i Norrort

Nyheter "Det finns ingen manual" En del hundägare har problem med hundar som skäller, krafsar eller kissar inomhus. Men om det inte är något fysiskt fel på pälsklingen? Det är här Danderydsbon och hundtränaren Anna Ögren kommer in.fredag 24/1 15:26
Stockholm Direkt