På prov. Om två år planerar man att testa köra viss kollektivtrafik i Vallentuna på beställning istället för på tidtabell. Foto: Rolf Andersson

Förbokade bussar kan testas i Vallentuna

Nu tittar SL på möjligheten att börja köra vissa busslinjer på Vallentunas landsbygd på beställning, istället för på tidtabell.

  • Publicerad 17:20, 27 jun 2019

Under 2021 är tanken att projektet ska testas på några busslinjer i västra Vallentuna, exakt vilka är dock ännu inte bestämt.

I ett förslag från trafikförvaltningen står det att resenärerna då skulle förboka resan minst två timmar innan via SL-appen, hemsidan eller kundtjänsten.

Syftet med projektet är att hitta sätt att spara pengar och samtidigt kunna erbjuda kollektivtrafik på platser där det är väldigt få resenärer.

Kommuninvånare efterfrågas

Kommunen söker nu 20 Vallentunabor som kan tänka sig att komma med synpunkter på utformningen av projektet. Intresseanmälan görs via Vallentuna kommuns hemsida senast 3 juli.

Mordmisstänkt pojke kan ha lidit av allvarlig psykisk störning

Nyheter Rekommenderas genomgå större utredning Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig kamrat kan få genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.måndag 19/8 14:31

Ingen kat(t)astrof – här går Kyrkbyns fyrbenta säkert

Nyheter KOLLA FILMEN: Gulliga tassar på övergångsstället Micke Andersson och hans son tyckte att vägen var osäker för områdets katter. Genom ett gediget arbete löste de säkerhetsfrågan genom ett speciellt övergångsställe.måndag 19/8 11:55
Stockholm Direkt