På prov. Om två år planerar man att testa köra viss kollektivtrafik i Vallentuna på beställning istället för på tidtabell. Foto: Rolf Andersson

Förbokade bussar kan testas i Vallentuna

Nu tittar SL på möjligheten att börja köra vissa busslinjer på Vallentunas landsbygd på beställning, istället för på tidtabell.

  • Publicerad 17:20, 27 jun 2019

Under 2021 är tanken att projektet ska testas på några busslinjer i västra Vallentuna, exakt vilka är dock ännu inte bestämt.

I ett förslag från trafikförvaltningen står det att resenärerna då skulle förboka resan minst två timmar innan via SL-appen, hemsidan eller kundtjänsten.

Syftet med projektet är att hitta sätt att spara pengar och samtidigt kunna erbjuda kollektivtrafik på platser där det är väldigt få resenärer.

Kommuninvånare efterfrågas

Kommunen söker nu 20 Vallentunabor som kan tänka sig att komma med synpunkter på utformningen av projektet. Intresseanmälan görs via Vallentuna kommuns hemsida senast 3 juli.

Ny sushirestaurang har öppnat i Solsta

Nyheter Ägaren vill även öppna relaxresort Nu har Vallentuna fått en ny restaurang med både sushi och wok och mer är på gång. I framtiden vill restaurangägaren även erbjuda sina gäster relaxresort och karaoke.onsdag 22/1 13:04

Experten: Så kommer Stockholm att växa

Nyheter Det avgör var bopriserna kommer att ha ökat mest om tio år I takt med att Stockholm växer pressas allt fler ut i länet för att ha möjlighet att bo. Bostadsforskaren Mats Wilhelmsson pekar ut faktorerna som kommer avgöra vilka områden i Stockholm som...onsdag 22/1 7:00
Stockholm Direkt