Förbryllande "smash and grab"-kupp i City – hur gick det till?

Tidigt i morse ska en bil ha använts vid ett inbrott i en telefonbutik på Birger Jarlsgatan. Enligt polisen användes fordonet som en "murbräcka" och flera personer ska ha setts plocka varor från butiken innan de flydde från platsen. Händelsen är den tredje på kort tid.

  • Publicerad 09:40, 13 apr 2016

Klockan 05.07 larmades polisen till en telefonbutik på Birger Jarlsgatan i Vasastan. På plats ska det enligt polisen ha påträffats en stulen bil som misstänks ha använts som en "murbräcka".

– Man har använt sig av en bil för att ta sig in i den här butiken, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

"Murbräcka"

Enligt uppgifter ska två eller tre personer ha setts i butiken innan de försvann i en annan bil norrut på Birger Jarlsgatan.

– Tekniker söker nu spår. Bland annat i bilen som blev stulen och användes som murbräcka, säger Towe Hägg.

Fick med sig varor

Enligt polisen, som rubricerat händelsen som grov stöld, ska gärningsmännen ha fått med sig stöldgods.

– Man fick med sig varor från butiken. Men vad och hur mycket är oklart, säger Towe Hägg.

På platsen syns inga tydliga skador. Men butiksägaren har satt upp en lapp om att butiken håller stängt på grund av inbrott.

Hur bilen ska ha använts vid tillslaget är i nuläget högst oklart. Inte heller butiksägaren säger sig veta hur det har gått till. Men enligt denne ska dörren ha varit borta.

– Kanske de använt murbräcka eller något, ingen aning, säger butiksägaren.

Händelsen är den tredje på kort tid där bilar har använts för att ta sig in i telefonbutiker i Stockholm. Så sent som i mars körde en bil rakt in i en telefonbutik vid Västermalmsgallerian på Kungsholmen.

LÄS ÄVEN Körde bil rakt in i Västermalmsgallerian - se bilderna

Utreder samband

– Som alltid tittar man på tidigare händelser för att se om det finns eller inte finns några samband. I det här fallet kan jag inte säga att det finns, men det är naturligt en del av utredningen, säger Towe Hägg.