Vy från norra gatan mot öster. Foto: Illustration: Stockholms stad

Fördyrat jättebygge på Söder får nya miljoner

Det nya bostadskvarteret i Rosenlundsparken kommer att kosta Stockholms skattebetalare nästan tre gånger mer än planerat. På måndagskvällen beslutade politikerna i kommunfullmäktige att skjuta till pengarna.

  • Publicerad 22:15, 9 apr 2018

Bygget av 219 nya lägenheter, fördelade på 90 bostadsrätter av JM och 129 hyresrätter signerade Stockholmshem, pågår för fullt.

Nu står det klart att kostnaderna för projektet, som först beräknades kosta staden 72,5 miljoner kronor, skrivits upp rejält. Det hela blir 120 miljoner kronor dyrare och får en beräknad slutnota på drygt 192,5 miljoner kronor.

Skenande kostnader för jättebygget på Söder

Huvudskälen till fördyringen är att markförhållandena visat sig vara mycket sämre än väntat och att bygget därför krävt mer omfattande grundarbeten.

På måndagskvällen beslutade politikerna i kommunfullmäktige att godkänna den nya notan.

Så dyra blir lägenheterna i Rosenlundsparken

Bostadsprojektet är en del av utvecklingen av hela området runt Rosenlundsparken, där den kritiserade utvecklingen av Kvarteret Linjalen som bland annat ska få en ny stor Ica-butik, pågår parallellt.

Staden beräknar att hela projektet är klart under sommaren 2020, men redan i vinter är det dags för bostadsrätterna att fyllas med det nya kvarterets första gäster.

Det var 2015 som det första spadtaget togs för det nya stadskvarteret i västra Rosenlundsparken.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.