En del av Ensamkommandes förening när vi träffade dem i mars 2017. Foto: Sara Ringström

Förening för nyanlända vinner Huddinges demokratipris

Ensamkommandes förening Huddinge-Botkyrka vinner årets demokratipris i Huddinge. På ett halvår har de skapat en förening som "stödjer, utvecklar och skapar förutsättningar för ensamkommande".

  • Publicerad 13:07, 22 sep 2017

Det är bara nio månader sedan Ali Hussani, Murtaza Nasari och Hussein Mhammedi drog igång Ensamkommandes förening Huddinge-Botkyrka. Viljan var att ge nyanlända en värdefull vardag. Det har de sedan gjort med allt från fest och fotbollsläger till sommarskola.

De fixar fest mot ensamhet

Enligt Murtaza Nasari peppar priset föreningen att fortsätta utveckla verksamheten.

– Nu har en ny termin börjat och vi kommer att jobba vidare med nya och gamla medlemmar, och med liknande aktiviteter som tidigare: läxhjälp, idrottsturneringar och en fest, säger han i ett pressmeddelande.

Huddinge kommuns demokratiberednings val motiveras med "att föreningen på kort tid och utan förkunskaper har startat en verksamhet som stödjer, utvecklar och skapar förutsättningar för ensamkommande och andra nyanlända ungdomar att utgöra en ny generation medborgare som aktivt engagerar sig i samhällsutvecklingen.”

Priset kommer att delas ut av förra årets pristagare Shabnam Nikpour i samband med en talangjakt för barn i Skogås centrum den 7 oktober klockan 18.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.