Engagemang. Till vänster syns några kvällsvandrare och till höger Janet Forsberg och Hawa Shire tidigare i år, från Möjligheternas kvinnor. Foto: Möjligheternas kvinnor/Mikael Andersson (kollage)

Föreningar anordnar städdag på Malmvägen

På söndag välkomnar Möjligheternas plats och Möjligheternas kvinnor hela Sollentuna till en städdag på Malmvägen och gemensam grillning i parken.

  • Publicerad 17:00, 25 jun 2020

Sedan början av januari har Möjligheternas kvinnor tagit Malmvägen med storm. Föreningen har börjat engagera lokalbor i kvällsvandring och flyttat in i nya lokaler.

Under den kommande helgen samordnar de en städdag med systerföreningen Möjligheternas plats. Gina Maria Jonasson, ordförande, berättar att dagen har flera mål:

– Dagen handlar helt enkelt om att lära hur man bidrar till en bättre miljö. Lära ut lite kännedom om sopsortering, men också att bygga en starkare gemenskap.

På söndag klockan 14 möts de i Malmparken.

Gina Maria Jonasson hoppas att städdagen ska locka fler medlemmar inför höstens aktiviteter på Möjligheternas kvinnor. Hon påtalar att kvinnor från hela Sollentuna men omnejd kan gå med för att lära känna nya människor, och hitta på saker.

Till städdagen välkomnas både kvinnor och män, unga som gamla.

– Det kanske kan kännas lite obekvämt om du kommer från något annat ställe, exempelvis Edsberg, eller kanske från Rotebro, säger hon och tillägger:

– Men alla i Sollentuna är välkomna. Det är lättare att hitta varandra om man har ett gemensamt mål, som att städa. Därför gör vi det, för att bygga broar tillsammans.

Städdagen väntas pågå ett par timmar och avslutas med grillning i Malmparken. Mer information nås via föreningarnas kanaler på sociala medier.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Starka seniorer kör stenhårt med skivstång och hantlar

Nyheter Äldsta medlemmen i Sollentuna Kraftsportklubb är 93 år Sollentuna Kraftsportklubb ökar i medlemsantal. Vi träffar Britt-Marie, Jan och Thomas – som är några av klubbens seniorer – nere på klubben där de tränar flera dagar i veckan.fredag 25/9 16:00

Så hamnade brassarna i Fanna

Sport Nu kan EnköpingDirekt berätta, genom ett kontrakt tidningen kommit över, hur fyra fotbollsspelare lämnade Brasilien för att söka lyckan i Europa – och kom till Fanna BK.fredag 25/9 9:14

200 unga idrottare känner sig undanskuffade

Sport Var ska EAI:s unga friidrottare träna? Inte på gräset på Enavallen i alla fall, menar Enköpings kommun. – Vi delar arenan med fotbollen och gör ingen skada, men nu, efter över hundra år, vill de...onsdag 23/9 8:12