Engagemang. Till vänster syns några kvällsvandrare och till höger Janet Forsberg och Hawa Shire tidigare i år, från Möjligheternas kvinnor. Foto: Möjligheternas kvinnor/Mikael Andersson (kollage)

Föreningar anordnar städdag på Malmvägen

På söndag välkomnar Möjligheternas plats och Möjligheternas kvinnor hela Sollentuna till en städdag på Malmvägen och gemensam grillning i parken.

  • Publicerad 17:00, 25 jun 2020

Sedan början av januari har Möjligheternas kvinnor tagit Malmvägen med storm. Föreningen har börjat engagera lokalbor i kvällsvandring och flyttat in i nya lokaler.

Under den kommande helgen samordnar de en städdag med systerföreningen Möjligheternas plats. Gina Maria Jonasson, ordförande, berättar att dagen har flera mål:

– Dagen handlar helt enkelt om att lära hur man bidrar till en bättre miljö. Lära ut lite kännedom om sopsortering, men också att bygga en starkare gemenskap.

På söndag klockan 14 möts de i Malmparken.

Gina Maria Jonasson hoppas att städdagen ska locka fler medlemmar inför höstens aktiviteter på Möjligheternas kvinnor. Hon påtalar att kvinnor från hela Sollentuna men omnejd kan gå med för att lära känna nya människor, och hitta på saker.

Till städdagen välkomnas både kvinnor och män, unga som gamla.

– Det kanske kan kännas lite obekvämt om du kommer från något annat ställe, exempelvis Edsberg, eller kanske från Rotebro, säger hon och tillägger:

– Men alla i Sollentuna är välkomna. Det är lättare att hitta varandra om man har ett gemensamt mål, som att städa. Därför gör vi det, för att bygga broar tillsammans.

Städdagen väntas pågå ett par timmar och avslutas med grillning i Malmparken. Mer information nås via föreningarnas kanaler på sociala medier.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

GUIDE: Här hittar du badplatserna i Norrort

Nyheter ✔Vattenkvalitet ✔Faciliteter ✔Parkering Saknar du playan nu när det rekommenderas att resa mindre? Misströsta inte, det finns gott om badmöjligheter på hemmaplan också. Här listar vi stränderna i Norrort.fredag 3/7 13:15

Byggstart för nya mässområdet nästa år

Nyheter "Efter många års planering kan vi nu äntligen sätta spaden i jorden" Den omstridda detaljplanen för gamla mässområdet har nu vunnit laga kraft. Exploatering av området väntas påbörjas under 2021.fredag 3/7 11:31

Bibblan tipsar: Sollentunaförfattare till sommarens läsning

Nyheter "Det är bra att passa på under sommaren" Bibliotekarien Ofelia Graah-Hagelbäck tipsar om böcker skrivna av Sollentunabor som passar bra i hängmattan under sommaren.onsdag 1/7 11:30
Stockholm Direkt