Unik mix. På Källbrink IP finns fotboll, orientering, cykling, tennis och friidrott representerade. Foto: Claudio Britos

Föreningar oense om skolbaracker på Källbrink

Huddinge IF är kritiska till idén om nya skolbaracker på Källbrinks konstgräs. ”Det råder stor brist på fotbollsplaner i Huddinge”, säger klubbens ordförande Michele Sganzerla.

  • Publicerad 17:22, 11 sep 2019

På Källbrinks IP håller en mängd olika idrottsföreningar till, från orientering och cykling till fotboll och friidrott. I mitten av augusti kallades samtliga föreningar till ett möte med kommunen där de fick veta att det finns planer på att ställa upp en tillfälliga skolbaracker för 600 elever på två av idrottsplatsens konstgräsplaner.

– Vi blev inte jättenöjda direkt, säger Huddinge IF:s ordförande Michele Sganzerla.

Planen är att ersätta de två fotbollsplanerna genom att rusta upp två lika stora planer på idrottsplatsen som i dag inte används av föreningarna, eftersom de anses farliga. Men Michele Sganzerla är ändå inte nöjd.

Förslaget: Skolbaracker på Källbrinks konstgräs

– Det är jättebra om de rustar upp de planerna. Men det råder fortfarande stor brist på fotbollsplaner i Huddinge. Det byggs väldigt mycket hus och lägenheter, men kommunen har hamnat efter med allt från skolor och förskolor till idrottsanläggningar, säger han.

’’Bra för tennisen’’

Men Huddinge tennisklubb, som håller till i tennishallen på Källbrink, är mer positiva till ett tillskott på 600 barn i området.

– Det positiva i kråksången är att eleverna nu exponeras för den här idrottsmiljön som är ganska unik. De kommer kunna välja mellan fotboll, tennis, orientering, cykling och friidrott. Dessutom är det bra för oss, eftersom tennis är en ganska anonym sport, säger ordföranden Jimmy Säll.

Foto: Claudio Britos

Planbrist

Huddinge är enligt Stockholms fotbollsförbund en av de kommuner som är i störst behov av fler fotbollsplaner. I kommunen finns i dag 7 fullstora 11-spelsplaner med konstgräs. Fotbollsförbundet anser att Huddinge behöver 2,4 planer till för att möta behovet.

Kommunen har beslutat att anlägga två nya planer, en på Snättringe IP och en i Skogås/Trångsund.

Källa: SKL och Fotbollsförbundet (2017)

Visa merVisa mindre