Öppet. Kaninparken i Skarpnäck håller öppet med hjälp av föreningslivet. Foto: Johann Bernövall

Föreningar tar över i Skarpnäcks parklekar

När den kommunala personalen försvann från parklekarna öppnade Skarpnäcks stadsdelsförvaltning upp för föreningslivet att ta plats. Tre föreningar kliver nu in.

  • Publicerad 13:33, 12 apr 2019

Kritiken har varit hård från såväl Socialdemokraterna som Vänsterpartiet i Skarpnäcks stadsdelsnämnd sedan budgeten för 2019 presenterades. Den innebär att stadsdelen inte har råd att behålla den kommunala personalen i parklekarna.

– Det är inte första gången vi har nedskärningar, men den här gången är de mer omfattande än tidigare. Samtidigt tvingar det oss att fokusera på kärnverksamheten, hur vi kan få ut maxeffekt av våra resurser, sa Leif Bergström, enhetschef på Skarpnäcks stadsdelsförvaltnings enhet för prevention, fritid & kultur till tidningen tidigare i år.

Istället argumenterade det grönblå styret för att stadsdelen ska ge civilsamhället och föreningslivet möjligheten att bedriva mer verksamhet i parklekarna. Något som nu börjat hända.

Beskedet: Så slår nedskärningen mot Skarpnäcks parklekar

Tidningen Hammarby/Skarpnäck kan nu berätta att tre föreningar tecknat avtal med stadsdelen och håller parklekarna öppna under våren.

"I Skarpaby parklek (Kaninparken, reds anm) är det två föreningar som bedriver verksamhet: Den romska föreningen Romano Paso och IOGT-NTO Junis. De sistnämnda har öppet runt 13-17 på lördagar och 14-17 på söndagar. I Brödkavelns parklek är det Årsta AIK handboll", skriver Leif Bergström i ett svar.

Enligt Leif Bergström har stadsdelen just nu kontakt med flera föreningar, men ingenting är klart än.

Nya tider. Öppettiderna i parkleken är uppdaterade. Foto: Johann Bernövall

Tågluffa med SL i augusti

Nyheter Sommaren är inte slut! Upptäck Stockholm med minisemester på hemmaplan Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...fredag 16/8 16:44

Anna vill inspirera motvilliga till träning

Nyheter "Det handlar om att komma över det inre motståndet" Rågsvedsbon och författaren Anna Suvanna Davidsson vill med sin nya bok Stor och stark skifta synsättet på träning och våra kroppar.fredag 16/8 16:00