Företagare kritiska mot beslutet

Styrelsen sparkade Lars-Erik Sandhgren från vd-posten i Håbo Marknads AB. Företagarna i kommunen är kritiska till beslutet. – Jag blev väldigt, väldigt, väldigt förvånad, säger Hans Wahlberg, Dragetgruppen.

  • Publicerad 13:00, 22 feb 2019

Det var på torsdagskvällen som det skickades ut ett pressmeddelande från Håbo Marknads AB.

”Styrelsen för Håbo Marknads AB och dess vd Lars-Erik Sandhgren har i dag beslutat att gå skilda vägar”, stod det.

Uppgifter till Bålstabladet gjorde dock gällande att Sandhgren fick sparken i samband med ett styrelsemöte, något han också bekräftade själv när Bålstabladet nådde honom på fredagen.

– Lämna in din dator och dina nycklar och gå. Det var det som uttrycktes. Det är vad jag vet och jag har ingen juridisk rätt att kräva något mer heller. Jag följer det avtal jag har tecknat. Säger man att man inte vill ha mig så är det så, säger han.

”Har bara blivit bättre”

Från företagarna i kommunen har det riktats kritik mot beslutet.

– Jag har suttit som ersättare i styrelsen, men lämnade i höstas. Min uppfattning är att sedan Lars-Erik kom in har det bara blivit bättre och bättre. Enda problemet som har varit är att bolaget inte lyckats få med sig tjänstemännen i kommunen fullt ut. De har inte alltid hanterat saker och ting på ett önskvärt sätt, säger Anders Åhrlin, ägare av Bålsta Optik.

– För företagarna har blivit bättre. Morgonsoffan, företagsbesök och så vidare. Jag är förvånad över att Lars-Erik sparkas och på de premisser som det har skett, fortsätter Åhrlin.

Väldigt förvänad

Samma sak uttrycker Dragetgruppens ägare Hans Wahlberg.

– Jag kan bara konstatera att jag blev väldigt, väldigt, väldigt förvånad. Jag har uppfattat det som att kommunen har anställt Lars-Erik för att han ska genomföra ett förändringsarbete i hur företagarna uppfattar kommunen och det har han gjort. Det här kom som en blixt från klar himmel.

Ni har varit nöjda med Sandhgren?

– Jag tycker att han har gjort saker som i alla fall för mitt företag har varit oerhört bra. Framförallt har han skapat en anda av att ta allt åt rätt håll. Vi hade kommit en bra bit på väg och jag tycker att kommunen som part har blivit oerhört förbättrad senaste året. Det ska de ha all cred för.

Medlemsmöte

Håbo företagare hade på måndagen ett extra insatt styrelsemöte som en följd av det som hände i Håbo Marknads AB.

”Vi diskuterade den uppkomna situationen, och beslutade att ta ett möte med kommunen. Så därför kommer vi att bjuda in till ett medlemsmöte så snart alla berörda kan ställa upp. Där vår förhoppning är att Lotta Grahn Elg tillsammans med Tobias Arvidsson kommer och förklarar hur kommunen tänker gå vidare med HMAB, och dess framtida arbete”. skriver man i ett pressmeddelande.

Personalen på Håbo Marknads AB väljer att inte uttala sig utan hänvisar till ordförande Peter Kilger som uttalar sig i artikeln nedan.

Håbo Marknad

”Näringslivsservicen i Håbo kommun sköts av det kommunala bolaget Håbo Marknads AB som arbetar för att det ska vara enkelt att starta och driva företag i Håbo kommun. Bolaget arbetar också för ökad tillväxt inom näringsliv, turism och handel.”

Fakta: Håbo kommun

Skokloster hoppas på 10 000 motorvurmare

Stockholmstidningen Gasoline Magazine arrangerar en stor motorträff den 25–26 maj. Där allt ifrån gamla bilar till nya båtar kommer visas upp. Folk kommer krylla runt Skokloster Hotell i Håbo kommun...söndag 19/5 1:15

Nya torget: ”Ska blomma överallt”

”Grått och trist”, ”en riktig gråzon”, ”en stenöken”. Kungsängenborna uttrycker besvikelse över sitt nya torg, men Linda Edgren på kommunen lovar att det kommer att grönska.lördag 18/5 15:15

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt