GALLERIAN. Interiör från Mall of Scandinavia. Foto: Leif Oldenburg

Företagarna ger Solna bra betyg

Solna stad får överlag bra betyg av landets företagare. Det visar Svenskt Näringslivs enkätundersökning om företagsklimatet i landets kommuner. Över 30 000 företagare har talat om vad de tycker.

  • Publicerad 16:44, 16 maj 2018

Områden som företagarna har betygsatt är bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter samt kommunens service till företagen.

Solna får det sammanfattade betyget 4,19 på en sexgradig skala. Utöver Solna är det bara Upplands-Bro som hamnar över fyra procent i Stockholms län. Sundbyberg får 3,65 som sammanfattande omdöme.

26 procent av de tillfrågade i enkäten anser att företagsklimatet I Solna förbättrats de senaste fem åren. Det stora flertalet, 42 procent, upplever företagsklimatet i Solna som oförändrat. Bara cirka 2 procent anser att företagsklimatet blivit sämre. Övriga svarar "vet inte".

Enkätresultatet ligger till grund för Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Rankingen presenteras den 2 oktober.
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Svårt lösa trafikkaoset vid RWS

Nyheter "Snälla föräldrar, prioritera våra barns säkerhet” Det kan ta tid att lösa trafiksituationen utanför Raoul Wallenbergskolan i Järvastaden. Ett problem är att ansvaret för gatan delas mellan Solna stad och exploatören Järvastaden AB.tisdag 23/10 12:32

Här är alla nya landstingsråd i Stockholm

Nyheter Hela uppställningen i nya blågröna styret Nu är det klart vem som får ansvar för vad i den nya blågröna majoriteten i Stockholms landsting.tisdag 23/10 10:35

Nyblivna mammor: Sjukvården överger oss

Nyheter Trasiga underliv, smärta och oro – men få vet vart de ska vända sig Från täta kontroller hos mödravården under graviditeten till förlossning och sen, ja vad? Allt fler kvinnor börjar prata om trasiga underliv, smärta och förlorad sexlust, efter förlossningar. Men för...måndag 22/10 11:37