GALLERIAN. Interiör från Mall of Scandinavia. Foto: Leif Oldenburg

Företagarna ger Solna bra betyg

Solna stad får överlag bra betyg av landets företagare. Det visar Svenskt Näringslivs enkätundersökning om företagsklimatet i landets kommuner. Över 30 000 företagare har talat om vad de tycker.

  • Publicerad 16:44, 16 maj 2018

Områden som företagarna har betygsatt är bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter samt kommunens service till företagen.

Solna får det sammanfattade betyget 4,19 på en sexgradig skala. Utöver Solna är det bara Upplands-Bro som hamnar över fyra procent i Stockholms län. Sundbyberg får 3,65 som sammanfattande omdöme.

26 procent av de tillfrågade i enkäten anser att företagsklimatet I Solna förbättrats de senaste fem åren. Det stora flertalet, 42 procent, upplever företagsklimatet i Solna som oförändrat. Bara cirka 2 procent anser att företagsklimatet blivit sämre. Övriga svarar "vet inte".

Enkätresultatet ligger till grund för Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Rankingen presenteras den 2 oktober.
 

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Knivskuren man avled av sina skador

Nyheter Ingen gripen för knivdådet i Solna Den person som i morse knivhöggs i Solna fick så omfattande skador att han avled. Ingen gärningsman har ännu gripits för brottet.tisdag 15/1 15:52

"Fantastiskt att vi får vara med på detta"

Nyheter Solnaelever med i nordiskt musiksamarbete I helgen väntar en stor musikupplevelse för drygt 60 elever från Solna kulturskola. Totalt kommer runt 300 musiker och dansare, från fyra nordiska länder, att ha en stor "vikingbarock"-konsert i...tisdag 15/1 15:00