GALLERIAN. Interiör från Mall of Scandinavia. Foto: Leif Oldenburg

Företagarna ger Solna bra betyg

Solna stad får överlag bra betyg av landets företagare. Det visar Svenskt Näringslivs enkätundersökning om företagsklimatet i landets kommuner. Över 30 000 företagare har talat om vad de tycker.

  • Publicerad 16:44, 16 maj 2018

Områden som företagarna har betygsatt är bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter samt kommunens service till företagen.

Solna får det sammanfattade betyget 4,19 på en sexgradig skala. Utöver Solna är det bara Upplands-Bro som hamnar över fyra procent i Stockholms län. Sundbyberg får 3,65 som sammanfattande omdöme.

26 procent av de tillfrågade i enkäten anser att företagsklimatet I Solna förbättrats de senaste fem åren. Det stora flertalet, 42 procent, upplever företagsklimatet i Solna som oförändrat. Bara cirka 2 procent anser att företagsklimatet blivit sämre. Övriga svarar "vet inte".

Enkätresultatet ligger till grund för Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Rankingen presenteras den 2 oktober.
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Debatt om skolans framtid i Solna

Nyheter Hur ska resultaten förbättras och hur minskar vi barngrupperna? Det är två av frågorna som kommer att diskuteras vid en politisk debatt om skolan i kväll, tisdag.tisdag 21/8 1:15