Tänker demokratiskt. Anderas Groth, Cecilia Stenberg, Filippa Nyberg, Mira Perini och Philip Lindeberg utgör företaget Amillenio. Foto: Privat

Företaget säljer influencers gamla kläder

Ett UF-företag från Danderyd vill kombinera miljötänk med sociala medier. Deras tjänst Amillenio agerar mellanhand när någon vill köpa kläder som burits av influencers.

  • Publicerad 15:47, 8 feb 2019

Fem elever på VRG har startat en tjänst, Amillenio, som riktar sig till influencers och deras publik.

– Vi hämtar kläderna och prissätter dem, medan influencerna marknadsför oss, säger vd Filippa Nyberg.

Hon säger att influencer-trenden är ny och orörd.

– Vi följer många influencers och ser att de får många frågor som ”var har du köpt din tröja?”. Efterfrågan är jättestor, säger Filippa Nyberg.

Att återanvända kläder är miljövänligt och det ligger i linje med företagets önskan.

– Alla har klimatångest, tänk på Greta Thunberg och allt, men inte så många gör något åt det. Fast visst, elbilar blir vanligare och många blir vegetarianer eller veganer.

De kläder som inte säljs skickas till konstnären Catrine Näsmark, som målar på kläderna, vilka därefter säljs för att minska svinnet.

– Efter tre månader har vi sålt för 26 000 kronor. Det är vi nöjda med, men vi har fokuserat på att bygga ett starkt företag med demokratisk värdegrund. Nu ska vi satsa på tillväxtmål, säger Filippa Nyberg.

Bland de influencers som är knutna till företaget finns Danderydsbon Kinda Ingrosso och Frida Tordhag.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30