Tänker demokratiskt. Anderas Groth, Cecilia Stenberg, Filippa Nyberg, Mira Perini och Philip Lindeberg utgör företaget Amillenio. Foto: Privat

Företaget säljer influencers gamla kläder

Ett UF-företag från Danderyd vill kombinera miljötänk med sociala medier. Deras tjänst Amillenio agerar mellanhand när någon vill köpa kläder som burits av influencers.

  • Publicerad 15:47, 8 feb 2019

Fem elever på VRG har startat en tjänst, Amillenio, som riktar sig till influencers och deras publik.

– Vi hämtar kläderna och prissätter dem, medan influencerna marknadsför oss, säger vd Filippa Nyberg.

Hon säger att influencer-trenden är ny och orörd.

– Vi följer många influencers och ser att de får många frågor som ”var har du köpt din tröja?”. Efterfrågan är jättestor, säger Filippa Nyberg.

Att återanvända kläder är miljövänligt och det ligger i linje med företagets önskan.

– Alla har klimatångest, tänk på Greta Thunberg och allt, men inte så många gör något åt det. Fast visst, elbilar blir vanligare och många blir vegetarianer eller veganer.

De kläder som inte säljs skickas till konstnären Catrine Näsmark, som målar på kläderna, vilka därefter säljs för att minska svinnet.

– Efter tre månader har vi sålt för 26 000 kronor. Det är vi nöjda med, men vi har fokuserat på att bygga ett starkt företag med demokratisk värdegrund. Nu ska vi satsa på tillväxtmål, säger Filippa Nyberg.

Bland de influencers som är knutna till företaget finns Danderydsbon Kinda Ingrosso och Frida Tordhag.

Kul sommarläger för unga i kommunen

Nyheter ✓Kanot ✓Lajv ✓Fiske Sommaren närmar sig med stormsteg och nu är det blivit dags för alla föräldrar i Täby att söka sommarlovsläger till sina barn och ungdomar.onsdag 24/4 12:09

Bilist smet efter krock med motorcykel i Täby

Nyheter ✓MC-föraren fördes till sjukhus ✓Polisen: "Riktigt fult gjort" Klockan 15.22 igår, tisdag, fick polisen larm om att en motorcykel och en bil hade krockat på Skålhamravägen i Täby. Bilisten, som körde en mörk Volvo, avvek från olycksplatsen.onsdag 24/4 9:29