Skogåsborna Anna Carlsson, ADHDhjärtat, och trollkarlen Daniel Karlsson på bokmässan i Göteborg. Foto: Privat

Författare från Skogås pratar ADHD på bokmässan

Hallå där Anna Carlsson! Du är på bokmässan i Göteborg med din senaste barnbok "Kom vi gör om det" och pratar som neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Hur ser du på det som är på allas läppar, nazistmarschen?

  • Publicerad 10:57, 2 okt 2017

– Synd att en fest för det fria ordet skall skuggas av människor som utnyttjar den enorma förmån vi har i vårt land. Men som motpart till det har jag inte upplevt att stämningen på bokmässan präglats av det utan tvärtom. Mycket kärleksfullt och många möten som inbringar mer ljus än mörker. 

Anna Carlsson är från Skogås och skriver böcker om ADHD och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Hon driver sajten och företaget ADHDhjärtat och har grundat fotbollslaget NPF-hjärtats FF, som riktar sig huvudsakligen till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Har du snappat upp något särskilt intressant att tipsa våra läsare om? 

– Viljan från personal från skolans värld att få mer kunskap och verktyg för att ge barn med särskilda behov rätt stöd är något jag slås av och det inger nog hopp för många!

Hur representerar du Skogås därborta?

– Jag står med en författarkollega i vad vi valt att kalla "npfmontern". Där ställer jag ut mina tre böcker, varav en heter "Kom vi gör om det", som är ett samarbete mellan mig och tre andra författare. Det är en bok för familjer som bråkar och som genom ett lågaffektivt bemötande vill vända det jobbiga.

På plats på mässan fanns även Skogåsbon och trollkarlen Daniel Karlsson som har skrivit barnboken "Hjälp! Ett lejon har ätit upp mamma och pappa!".

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.