Förhandlingar om hyresnivån inledda

Senast blev det en tvåårslösning. Snart går gällande hyresavtal för Ekerö bostäder ut. Nu har en ny förhandling inletts med Hyresgästföreningen.

  • Publicerad 10:06, 26 okt 2018

Vi är relativt långt ifrån varandra fortfarande, men förhandlingarna framskrider.

I fjol blev det ingen förhandling om hyrorna för de boende i Ekerö bostäder lägenheter. Anledningen var att det hösten 2016 slöts ett avtal som inkluderade både 2017 och 2018. På så sätt undveks retroaktiva hyreshöjningar.

Med två månader kvar av året och det gällande avtalet har parterna mötts för inledande samtal om 2019 års hyresnivåer.

– Vi är relativt långt ifrån varandra fortfarande, men förhandlingarna framskrider, säger Timo Siikaluoma, vd Ekerö bostäder.

Klart till december

Enligt honom är det kommunala bostadsbolagets inledande bud en hyreshöjning på över tre procent, mer precist vill han inte gå in på så här tidigt i förhandlingen.

– Vi hoppas bli klara så att vi kan avisera de nya hyrorna för januari i december. Vi siktar på att bli klara i mitten av december som senast, säger han.

Till skillnad från senaste avtalet förs det sig enligt Timo Siikaluoma förhandlingar om ett år den här gången. Nya samtal är planerade att föras under nästa vecka.

Hyresgästföreningens förhandlare vill inte kommentera förhandlingen.

De vill ge annan bild av e-sport

Nyheter En ny förening växer fram på Mälaröarna. Där ska e-sportare samlas och umgås. – Den här föreningen är öppen för alla, säger initiativtagaren Stefan Jernström.tisdag 23/4 6:00