Förhandlingar om hyresnivån inledda

Senast blev det en tvåårslösning. Snart går gällande hyresavtal för Ekerö bostäder ut. Nu har en ny förhandling inletts med Hyresgästföreningen.

  • Publicerad 10:06, 26 okt 2018

Vi är relativt långt ifrån varandra fortfarande, men förhandlingarna framskrider.

I fjol blev det ingen förhandling om hyrorna för de boende i Ekerö bostäder lägenheter. Anledningen var att det hösten 2016 slöts ett avtal som inkluderade både 2017 och 2018. På så sätt undveks retroaktiva hyreshöjningar.

Med två månader kvar av året och det gällande avtalet har parterna mötts för inledande samtal om 2019 års hyresnivåer.

– Vi är relativt långt ifrån varandra fortfarande, men förhandlingarna framskrider, säger Timo Siikaluoma, vd Ekerö bostäder.

Klart till december

Enligt honom är det kommunala bostadsbolagets inledande bud en hyreshöjning på över tre procent, mer precist vill han inte gå in på så här tidigt i förhandlingen.

– Vi hoppas bli klara så att vi kan avisera de nya hyrorna för januari i december. Vi siktar på att bli klara i mitten av december som senast, säger han.

Till skillnad från senaste avtalet förs det sig enligt Timo Siikaluoma förhandlingar om ett år den här gången. Nya samtal är planerade att föras under nästa vecka.

Hyresgästföreningens förhandlare vill inte kommentera förhandlingen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

KRÖNIKA. Morfar fick leva sin dröm genom mig

Krönika Ett tjugotal mil härifrån fanns tills nyligen en hängiven läsare av den här tidningen. En före detta verkstadsarbetare, fritidspolitiker och tecknare som de senaste åren också var mycket intresserad...fredag 16/11 15:57

Meja, 9, blev mammas räddning

Nyheter Kajsa Ottosson föll nyligen av en häst och tappade medvetandet. Men dottern Meja, 9, agerade iskallt och fattade direkt vad hon behövde göra.fredag 16/11 15:50

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter