Överklagar. Stina Hedberg på Enköpings kiropraktorklinik. Foto: Privat

Förlorade upphandlingen - nu överklagar de beslutet

Enköpings kiropraktorklinik budade för allmänna upphandlingen av kiropraktiska behandlingar. Kontraktet gick istället till Joylife i Uppsala. Nu överklagar Enköpings kiropraktorklinik beslutet. – Det är viktigt att det här prövas, säger ägaren Stina Hedberg.

  • Publicerad 12:00, 27 nov 2017

På måndagen skickade Enköpings kiropraktorklinik in sin överklagan till Förvaltningsrätten. Överklagan gäller den del av upphandling av kiropraktorbehandling i Uppsala län, avtalsområde 3. Det vill säga Enköping, som alltså vanns av Joylife Healthcare AB, hemmahörande i Uppsala.

– De har skrivit som referens ett naprapatavtal som de har haft sedan 2003, men det handlar om helt olika professioner, helt olika utbildningar, säger Stina Hedberg.

Grunden till överklagan ligger i i skillnaden mellan kiropraktor och naprapater som bland annat består i att kiropraktorutbildningen är högskolebaserad och naprapatutbildningen är yrkesbaserad. För att bli kiropraktor krävs dessutom ett år längre utbildning och arbetsmetoderna skiljer sig också åt.

”Joylife uppfyller inte kravet på erfarenhet och bolagets anbud skulle därför rätteligen ha uteslutits ur Upphandlingen”, skriver Enköpings Kiropraktorklinik i sin överklagan.

– Enligt advokaten så är det väl en 50/50-chans att överklagan ska gå igenom, säger Stina Hedberg.

Joylife har i upphandlingen angivit att de har två kiropraktorer anställda som kommer att ta hand om patienterna, men Stina Hedberg tror inte att två personer kan täcka hela länets behov.

– Avtalet kommer inte nyttjas till fullo. Hos landstinget kommer se ut som att det behovet inte finns. Det har hänt vid ett tillfälle tidigare, fortsätter hon.

Ena-Håbo Tidningen har sökt Joylife för en kommentar, men inte lyckats komma i kontakt med företaget. På sin hemsida länkar man bland annat till kliniken i Enköping där det står att: ”På vår klinik i Enköping kan vi förutom naprapati också erbjuda klassisk massage och stötvåg.”

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19