Jämnt. Kvalmatchen mellan KSK och HK Drott hade kunnat sluta hur som helst. Foto: Peter Larsson

Förlust efter jämn match: "hade dem på gaffeln"

Handbollsdamernas första kvalmatch var nagelbitande jämn. Vinsten var nära, men matchen slutade i förlust efter förlängning.

  • Publicerad 22:28, 26 mar 2019

På tisdagskvällen spelade KSK:s damer sin första kvalmatch till Allsvenskan. Den stod mot HK Drott. Kungsängsdamerna låg som mest under med 10-14 i första halvlek. När andra halvlek drog i gång satte båda lagen mål efter mål. Bara drygt två minuter in stod det 16-16.

Med 13 minuter kvar ledde KSK med 24-21, men låg under med 29-30 med bara 45 sekunder kvar – innan det slutade lika. Efter fem minuters förlängning stod det 33-33, och det hela landade i 35-34 till HK Drott.

– Tjejerna gjorde en jättebra match. Motståndarna var skärrade. Vi hade dem på gaffeln och vi hade vunnit om det inte vore för små detaljer, säger Bosse Waltin, huvudtränare för damlaget.

Rekordmånga i Ekhammar

Det var många som kom för att skåda den spännande kvalmatchen. Den drog så mycket folk att alla inte ens fick komma in. 20 minuter innan matchen började stängde insläppet.

– Jag har aldrig sett så mycket folk i Ekhammar under mina 40 år här, säger Bosse Waltin.

Publiken gav Kungsängstjejerna ett bra stöd, även om det inte gjorde att det räckte hela vägen.

– Det var en jättebra publik, och en rolig match med mycket dramatik, säger Bosse Waltin.

Den 7 april möts lagen igen, denna gång i Halmstad.

– Nu ska vi träna och nöta lite här. Tjejerna är bra på bortaplan så jag har en bra känsla. Vi måste vinna den matchen för att få den tredje. Det är vinna eller försvinna.

Festligt firande för företagarna

Den 3 maj blir det fest för de lokala företagen i Håbo. Det vankas party, musik och prisutdelning.torsdag 18/4 15:45

Åbergs museum visar mer än myror och elefanter

Owe Gustafson visar nu sina verk på Åbergs museum. Han är mest känd för illustrationerna till "Fem myror är fler än fyra elefanter".torsdag 18/4 15:19

Senaste numret

Bålstabladet