Konstkraft. "Det kommer bli en uppvisning i vad ungdomar kan åstadkomma när man träffas tillsammans. Och hur man genom olika konstformer kan tackla och diskutera de problem som man möter i vardagen", säger Anita Wernström, projektledare för Torsdagsklubben, om tisdagens höstlovsspecial. Foto: Anita Wernström/Sara Ringström

Förorter möts på fest i Vårbergs centrum

Antivåldsinspiration från Norrköping och reggaetakter från Göteborg? I Vårberg centrum? Det blir när Torsdagsklubben kör på en tisdag och bjuder in andra orter till 127.

  • Publicerad 11:18, 26 okt 2017

Nästa vecka gör Torsdagsklubben i Vårberg centrum en höstlovsspecialare och kör även på en tisdag. Inbjudna är fritidsgården Frinavet, från stadsdelen Navestad i Norrköping, som precis gett ut en diktsamling och skiva under projektet Navestad mot våld.

– Vi är nyfikna på att höra hur de jobbar för att med konst och musik förbättra sitt närområde och göra det till en tryggare plats. De har jobbat mycket med mod och vi tror att det kan bli intressanta diskussioner om vad det innebär att vara modig och hur man kan göra för att våga stå upp mot olika sorters våld, säger Anita Wernström, projektledare för Torsdagsklubben.

Torsdagsklubben tog över Vårberg centrum

Samma dag uppträder även reggaebandet En droppe bas från Majorna, genom Kultur 4ür Göteborg – en kultursatsning som jobbar för att minska segregationen mellan inner- och ytterstad.

– Vi är bra på det vi gör här, men ibland kan man känna sig lite isolerad. Då är det bra att mötas, ta del av allt bra arbete som görs i andra områden, hitta kraft i det och lära sig av varandra, säger Anita Wernström.

Förutom tisdagsspecialen blir det även vanlig Torsdagsklubb i Vårberg nästa vecka. Då kommer konstnären Roberto Peyre och håller i en workshop med temat Dia de los muertos, Halloween och Alla helgons dag.

– Det kommer bli en riktigt fin vecka i Vårberg, konstaterar Anita Wernström.

Skräckblandad förtjusning när Skärisbiografen firar höstlov

Foto: Anita Wernström

Det händer också på Torsdagsklubben:

Den 9 november kommer Maria Ängquist Klyvare, konstnären som har gjort mosaiken på Vårbergs tunnelbanestation och håller i en workshop.

Torsdagsklubben pågår varje torsdag mellan klockan 17.00 och 19.00 i Vårberg centrum. Tisdagsspecialen nästa vecka är klockan 15.00-17.00.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.