Vd Michael Fogelberg är nöjd med köpet i Vallentuna. Foto: 24 Storage

Förrådsjätten köper konkurrenten i Vallentuna

Förrådshotellet Lagringen i Bällsta köps upp av 24 Storage – som dessutom fått bygglov för ett nytt lagerhotell vid brandstationen i Vallentuna.

  • Publicerad 15:59, 1 feb 2018

24 Storage köper nu konkurrenten Lagringen i Vallentuna, och kommer att heta 24 Storage Vallentuna Bällsta.

– Det bor en massa människor i Vallentuna som behöver förråd. Det är en växande marknad. Vår verksamhet drivs av förändringar, folk flyttar och är mellan hem eller så bygger man om. Vallentuna är ett av de mest intressanta områdena i Stockholmsregionen, eftersom det på sikt kommer att växa samman med Täby, säger Michael Fogelberg, VD och grundare av 24 Storage.

Förrådsanläggningen i Bällsta har en uthyrningsbar yta om 1 500 kvadratmeter och det räcker till cirka 200 kunder. Dessutom har företaget bygglov för en helt ny anläggning mitt emot brandstationen.

Anläggningen är digitaliserad.

– Första fasen, när man hyr ett förråd, kan göras digitalt eller via telefon, och sedan kan man komma till sitt förråd 24 timmar om dygnet.

Är det inte en risk att inte ha personal?

– Vi har folk på plats till och från, och kameror på anläggningen så att vi kan bevaka på distans.

Men – sparar vi inte för mycket prylar?

– Den frågan kan man ställa sig men riktigt så lätt är det inte. Många har temporära behov, men vi har också kunder som har förråd som en permanent lösning, man kanske har vinterprylarna där på sommaren och vice versa. Men självklart finns det de som hyr ett par år och sen slänger prylarna.

Under 2017 blev 24 Storage näst störst i den svenska branschen.

– Vår långsiktiga plan är naturligtvis att bli störst i Sverige, säger Michael Fogelberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år efter trafikolyckan: "Vill att det kommer ut"

Nyheter Väntar på dom efter rättegång Att sluta cykla var aldrig ett alternativ för Louise Åkerblom efter att hon förra året var med om en allvarlig trafikolycka. Nu väntar domen mot den bilist som är misstänkt att ha förorsakat...onsdag 23/5 15:09