Känd. Peter Carpelan (M) är en politisk profil i kommunen. Foto: Jonas Månsson

Förre kommunalrådet föreslås bli ny fullmäktigeordförande

En ny ordförande ska tillsättas i kommunfullmäktige. Förslaget från Moderaterna är Peter Carpelan. – Jag är glad och stolt, säger han.

  • Publicerad 14:50, 27 okt 2017

Det känns hedrande och spännande att bli nominerad från Moderaterna.

I somras berättade Ekerö kommunfullmäktiges ordförande Inger Linge (M) att hon ska flytta från kommunen.

Därmed måste hon även lämna sin plats i kommunfullmäktige där hon har varit ordförande sedan flera år.

Partikollegan Ingemar Hertz har varit ordförande i valberedningen och presenterade tidigare veckan den moderata fullmäktigegruppens förslag på vem de tycker ska bli Inger Linges ersättare.

– Vi har nominerat Peter Carpelan till ny ordförande, säger han.

Peter Carpelan har tidigare suttit i 16 år som kommunalråd. Han lämnade den posten i samband med valet 2014. I dag är han forsknings- och personallandstingsråd.

– Vi tycker att det är naturligt att han går upp och blir ordförande efter Inger Linge. Dessutom är han kunnig i den här typen av frågor, säger Ingemar Hertz.

Peter Carpelan är glad åt nomineringen.

– Det känns hedrande och spännande att bli nominerad från Moderaterna. Sedan blir det ett val, går allt som det är överenskommet blir jag ny ordförande, säger han.

Valet ska göras vid nästa kommunfullmäktige, som är tisdagen den 7 november.

– Enligt överenskommelsen som vi har är det vi i Moderaterna som tillsätter ordförande i kommunfullmäktige. Sedan är det klart att det ska godkännas av de andra. Vi måste självklart ha med oss Ekeröalliansen i det här. Det utgår jag ifrån att vi får, säger Ingemar Hertz.

Om Peter Carpelan väljs måste samtidigt den roll han i dag har som andre vice ordförande fyllas.

– Där föreslås Lennart Nilsson. Han har en lång och gedigen erfarenhet av politiken här ute. Han känner till kommunen väldigt väl och vi tyckte att det var ett bra namn, säger Ingemar Hertz.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Suveräna serieledare tar sommaruppehåll

Sport Efter halva serien spelad är Ekerös fotbollsdamer i överlägsen serieledning. – Vi är inne i ett flow just nu, säger tränaren Henrik Nilsson.onsdag 20/6 9:16

Bokhojen rullar på Mälaröarna igen

Nyheter En sommartradition är tillbaka. Den här veckan rullade bibliotekens bokhoj igen. I lådan finns allt från barnböcker till deckare.onsdag 20/6 8:42

Rena snurret på parkeringskarusellen

Nyheter Hur tänkte ni nu? En läsare hörde av sig till redaktionen med den ödmjuka frågan till sina medparkerare på Karusellplan.tisdag 19/6 15:39

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter