"Det känns tröstlöst", säger Anders Jacobsson polis i Järfälla, om att lyxbilstjuven återigen har rymt. Foto: Privat/Mostphotos

Förrymde lyxbilstjuven misstänks för nya bilstölder

Den 17-årige lyxbilstjuven som varit på rymmen i sex dagar misstänks redan för nya bilstölder. "Vi lägger ner väldigt mycket resurser och tid", säger polisen Anders Jacobsson.

  • Publicerad 12:09, 26 okt 2017

I lördags rymde den 17-årige lyxbilstjuven från det boende där han avtjänar sex månaders sluten ungdomsvård.

– Han är redan misstänkt för nya grova brott som liknar de som han tidigare har åtalats och dömts för, säger Anders Jacobsson, polis i Järfälla, som har följt 17-åringens brottsliga bana.

Sedan 17-åringen rymde har flera finare bilar stulits, på samma sätt som han brukar göra, nämligen genom att bryta sig in i folks hus, stjäla bilnyckeln och helt enkelt köra därifrån.

– Det krävs rätt mycket för att få tag i honom. Vi lägger ner väldigt mycket resurser och tid. Om han inte grips väldigt snart kan han hålla på att begå väldigt mycket brott och utsätta väldigt många människor, säger Anders Jacobsson.

LÄS MER: 17-årige lyxbilstjuven på rymmen igen

Synts i stulen bil

Enligt Anders Jacobsson ska pojken ha synts i Stockholmsområdet senast i tisdags i en Audi.

– Det är högst sannolikt att han har stulit den. Man vet inte om man ska skratta eller gråta över den här ständiga katt- och råttaleken. Det är en fars att det får vara så här, säger Anders Jacobsson.

LÄS ÄVEN: Så straffas lyxbilstjuven efter mängder av nya brott

StockholmDirekt har flera gånger rapporterat om den nu 17-årige pojken som gång på gång stulit lyxbilar i västra och norra Stockholm. Senast för en månad sen dömdes han till sex månaders sluten ungdomsvård, på nio av tolv åtalspunkter. Bland annat för misshandel, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt olovligt brukande och grov olovlig körning. 17-åringen har tidigare rymt från samtliga boenden där han har vårdats.

– Han rymmer, och utsätter återigen väldigt många målsäganden för brott. Folk ligger och sover och någon är hemma i deras hus, säger Anders Jacobsson.

"Det är synd"

Göran Witt-Strömer, som tidigare varit 17-åringens advokat, vill inte kommentera om han har haft kontakt med pojken efter att han rymt.

– Jag tycker att det är synd. Det är en djupt tragiskt historia, man skulle ha tagit tag i den här pojken mycket tidigare, säger Göran Witt-Strömer till StockholmDirekt.

LÄS MER: Lyxbilstjuven ute – misstänks för flera brott på fem dagar

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här bor de mitt i historiens vingslag

Nyheter StockholmDirekt cyklar. Möt familjen i ett av Järfällas äldsta bostadshus Det finns inte en enda rak vinkel i den gamla brovaktarstugan vid Stäketbron i Järfälla. Men massor av lokal historia, ända från 1600-talet. Något familjen Sundelin, som bott här i snart 10 år,...fredag 6/7 11:56

Dags igen: då stängs pendeltågen av i sommar

Nyheter Så reser du istället Är det dags, är det dags, är det dags igen? Japp, det är det. För pendeltågsavstängningar alltså.fredag 6/7 11:35