Jubileum. Linda Bergling startade bibelskolan 1987 med sin man. Foto: foto: Kristina Scharin

Församlingen Arkens bibelskola firar 30 år

Arkens bibelskola i Kungsängen firar 30-årsjublieum med kurs, konferens och återvändare. – Det är lång tid, och vi hoppas på att fortsätta i många år till, säger Linda Bergling, pastor.

  • Publicerad 10:00, 18 nov 2017

Arkens bibelskola växte sig stor redan första året. Året var 1987 och 200 deltagare kom ifrån hela Norden.

– Då blev man lite skakad, vi hade ju inte ens en egen lokal att vara i då. Men det var otroligt roligt, säger Linda Bergling, som startade skolan med sin man Gunnar Bergling.

Sedan dess har 4000 elever tagit examen därifrån.

Bibelskolan har två linjer. En linje är ett helt år av helande. Dit söker sig bland annat utbrända, och människor som lider av annan psykisk ohälsa. En konsulterande psykiater finns på plats, men det är inte terapi det handlar om.

– Vi jobbar med biblisk själavård. Vi går efter Guds ord och vad han säger om mat, hälsa och relationer. Vi jobbar även utefter biblisk jämställdhet. Vi tror att Gud från början ville att mannen och kvinnan skulle stå sida vid sida, säger Linda Bergling.

Den andra linjen är en träningsbibelskola. Eleverna tränas i att be för andra och kan sedan starta upp helandecenter i sina församlingar. Två som har gjort detta kommer att tilldelas stipendium under jubileumshelgen.

30-årsjubileet firas den 24-26 november då Arken bjuder in till en konferens. Dit är alla välkomna för att lyssna på helande-förkunnelsen.

– Många fina människor har varit här, och vi har sett många goda resultat. Det är det som gör att jag fortsätter, säger Linda Bergling.

Till nästa år hoppas församlingen på en stor bibelskola och att starta en engelsk linje är drömmen.

Var?

Församlingen Arken håller till på Kraftvägen 12 i Kungsängen.

Arken har även ett helandecenter i Åkersberga och en bibelskola i Vitryssland.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet