Kritisk. Salar Rashid (S) anser att trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) borde sett till att bergbanan i Skärholmen prioriterats. Foto: Hans Alm & Claudio Britos

Försenad bergbana får S-politiker att rasa

Att en ny bergbana i Skärholmen står klar först om två år visar att trafikborgarrådet inte prioriterar ytterstan. Det menar socialdemokraten Salar Rashid: “Är förbannad.”

  • Publicerad 15:47, 7 sep 2020

Socialdemokraterna i Skärholmen håller trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) ansvarig för att byggstarten av bergbanan, som skulle dra igång i höst, startar först 2022.

Enligt trafikkontorets tjänstemän beror den uppskjutna byggstarten på en segdragen bygglovsprocess. Men den förklaringen duger inte, anser Salar Rashid, vice ordförande i stadsdelsnämnden.

– Man borde ha prioriterat och gett den här frågan företräde för länge sen. Vi i staden äger hela processen. Daniel Helldén har varit ansvarigt borgarråd i sex år och borde ha fått fram en lösning snabbare, säger han.

Daniel Helldén svarar att han beklagar förseningen som han fått kännedom om först nu.

– Jag kan inte vara inne i alla typer av ärenden men uppenbarligen har det blivit försening i processen och det är synd, säger han.

"Handlar inte om priorteringar"

Salar Rashid tycker att frågan om bergbanan också speglar hur borgarrådet ser på ytterstan.

– Det här gör mig ärligt talat förbannad. Den här typen av service med enkel infrastruktur måste lösas. Att det tar sån tid sänder fel signaler till de som bor i området. Det här visar om man bryr sig om Skärholmen eller inte, säger Salar Rashid.

Men det stämmer inte, enligt Daniel Helldén.

– Det är olyckligt att den bana som byggdes 2001 var så dåligt konstruerad. Det var ju långt före min tid. Nu lägger vi 70 miljoner på en ny bergbanan. Att det händer oförutsedda saker i ett projekt handlar inte om prioriteringar, säger han.