Tomt. Ännu är ingen verksamhet igång i lokalen i Ekerö centrum. Foto: Daniel Cannervik

Försenad öppning för ny restaurang

Planen var att öppna i september. Men en mer utdragen bygglovshantering än väntat har ställt till det för Poké Burger. – Realistiskt är att öppna i november eller december, säger delägaren Roger Elfner.

  • Publicerad 01:15, 26 okt 2019

I juni stod det klart att restaurangen Poké Burger flyttar in i inredningsbutiken Kingswoods tidigare lokal i Ekerö centrum.

I samband med det berättade delägarna Roger Elfner och Jerry Forsberg i MälaröDirekt att deras förhoppning var att slå upp dörrarna för gäster i mitten av september.

Nu är det slutet av oktober och ännu har inte verksamheten öppnat.

– Det har absolut gått långsammare med processen än vi hade hoppats och trott, säger Roger Elfner.

Bakgrunden är att ett bygglov för en fläkt till köket ännu inte är klart. Innan dess kan inte verksamheten starta.

– Elisby som äger fastigheten söker det bygglovet. Det stora bygglovet för att byta verksamhet i lokalen från butik till restaurang har vi fått igenom. Nu är det är kompletteringar som uppkommit sent, säger han.

Väntar på godkännande

När ett godkännande ges kan köket ställas i ordning snabbt och inredning i form av stolar och bord finns också. Arbete med ytskikt för golv och väggar har redan påbörjats.

Nu hoppas Roger Elfner att ett godkännande kommer snabbt och att en öppning kan ske om en dryg månad. Intresse känner han finns.

– Vi var med på ”Smaka på Ekerö” i september. Det var kö från att vi började servera, det var positiv respons, säger han.

Ekerö centrum

Förutom lokalen där Poké Burger ska flytta in har fler förändringar skett i Ekerö centrum under året. Klädbutiken Ridderheims lämnade i somras, där har Djurknuten flyttat in för några veckor sedan.

Inom kort väntas besked komma om vad som flyttar in i Djurknutens gamla lokaler.

Uppdraget: Patrullera våra gator och torg

Nyheter Vi tog rygg på Vällingbypolisens nya tillskott I slutet av förra året gick polisen ut med att 150 nya aspiranter skulle anställas i Stockholm. Av dem började sex stycken i Vällingby. Så vad är det som får en att vilja ge sig ut på våra gator som...fredag 24/1 16:32

Experten om välfärdsmiljarderna: "Ingen långsiktig lösning"

Nyheter LISTA: Så mycket kan din kommun få I dagarna blev det känt att Sveriges kommuner och regioner kan få ett tillskott till välfärden. Annika Wallenskog, chefsekonom på Sveriges kommuner och regioner, förklarar vad tillskottet betyder för...fredag 24/1 11:46

Därför ändras sop-taxan för Ekerös villaägare

Nyheter Nya avgifter väcker frågor De nya priserna för sophantering har upprört en del villabor i Ekerö. För dyrt tycker vissa. Feltänkt, tycker andra.torsdag 23/1 16:10