Tomt. Ännu är ingen verksamhet igång i lokalen i Ekerö centrum. Foto: Daniel Cannervik

Försenad öppning för ny restaurang

Planen var att öppna i september. Men en mer utdragen bygglovshantering än väntat har ställt till det för Poké Burger. – Realistiskt är att öppna i november eller december, säger delägaren Roger Elfner.

  • Publicerad 01:15, 26 okt 2019

I juni stod det klart att restaurangen Poké Burger flyttar in i inredningsbutiken Kingswoods tidigare lokal i Ekerö centrum.

I samband med det berättade delägarna Roger Elfner och Jerry Forsberg i MälaröDirekt att deras förhoppning var att slå upp dörrarna för gäster i mitten av september.

Nu är det slutet av oktober och ännu har inte verksamheten öppnat.

– Det har absolut gått långsammare med processen än vi hade hoppats och trott, säger Roger Elfner.

Bakgrunden är att ett bygglov för en fläkt till köket ännu inte är klart. Innan dess kan inte verksamheten starta.

– Elisby som äger fastigheten söker det bygglovet. Det stora bygglovet för att byta verksamhet i lokalen från butik till restaurang har vi fått igenom. Nu är det är kompletteringar som uppkommit sent, säger han.

Väntar på godkännande

När ett godkännande ges kan köket ställas i ordning snabbt och inredning i form av stolar och bord finns också. Arbete med ytskikt för golv och väggar har redan påbörjats.

Nu hoppas Roger Elfner att ett godkännande kommer snabbt och att en öppning kan ske om en dryg månad. Intresse känner han finns.

– Vi var med på ”Smaka på Ekerö” i september. Det var kö från att vi började servera, det var positiv respons, säger han.

Ekerö centrum

Förutom lokalen där Poké Burger ska flytta in har fler förändringar skett i Ekerö centrum under året. Klädbutiken Ridderheims lämnade i somras, där har Djurknuten flyttat in för några veckor sedan.

Inom kort väntas besked komma om vad som flyttar in i Djurknutens gamla lokaler.

Denice kan vinna pris på Lärargalan

Nyheter Gala. På måndag kan Ekebyhovs Denice Sverla vinna: ”Jag är en prestationsmänniska” Hon njuter varje dag på jobbet. Ekebyhovsläraren Denice Sverlas arbetsglädje har fått hennes elever att nominera henne till Lärargalan. – Då vinner vi tillsammans, säger hon.torsdag 14/11 11:25

Hon blir ny vd för Ekerö bostäder

Nyheter Rekryteringsprocessen är över. I veckan presenterades Ann Söderström som ny vd för Ekerö bostäder. Men hon börjar inte förrän till våren.lördag 9/11 1:15

Svårt för Fittjabussen att hinna med färjan

Nyheter Fastnar i köer. Vissa bussturer har tvingats vända Den nya busslinjen till Fittja har problem med framkomligheten. När bussen fastnar i köer på Slagstasidan har förarna svårt att hinna till färjan.lördag 9/11 1:15