Foto: Mostphotos

Förseningar i hela pendeltågsnätet

Det råder stora förseningar i pendeltågstrafiken nu på tisdagsmorgonen. Enligt SL får resenärer räkna fördröjningar på 20 minuter i hela nätet. ”Man får ta det för vad det är”.

  • Publicerad 09:06, 19 dec 2017

UPPDATERING: KL.11 HADE SL INTE LÄNGRE NÅGRA STÖRRE STÖRNINGAR

Pendeltågstrafiken i Stockholm har på tisdagsmorgonen drabbats av stora förseningar på grund av så kallat spårspring.

– Det är några spårspring vid Södra station som har gjort att tågen har blivit försenade. Man kan helt enkelt inte köra där då, säger Thomas Silvander vid SL:s pressjour.

Förseningarna började vid 07.30-tiden och omfattar hela pendeltågsnätet. Enligt SL bör resenärer räkna med fortsatta trafikstörningar under förmiddagen.

– Det här drabbar hela trafiken. Hela pendeltågsnätet försenas när det springer någon på spåren som inte har där att göra. Då måste trafiken stoppas helt eller så sänks hastigheten, säger Thomas Silvander.

Det är ännu oklart varför det har vistats människor på spåren.

– Jag har inga uppgifter om det. Men det kan exempelvis vara personer som vill gena.

Hur länge beräknar ni att det håller i sig?

– Förseningarna är på 20 minuter och man bör räkna med att det pågår i åtminstone en timme till. Man får ta det för vad det är, säger Thomas Silvander.

 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.