STOPP. Det är just nu stopp i Huddinge och kraftiga förseningar i övriga pendeltågsnätet. Foto: Mostphotos

Förseningar i pendeltågstrafiken efter spårspring

Det råder just nu nya förseningar i pendeltågstrafiken. Sedan 16.30-tiden är det störningar till följd av spårspring i Huddinge. Vid 17.15-tiden rullade trafiken igen.

  • Publicerad 17:10, 22 aug 2019

Klockan 16.28 stoppades alla pendeltågstrafik till följd av att personer sprang på spåren i Huddinge. Vid 17-tiden var trafiken fortsatt kraftigt påverkad och enligt SL finns i nuläget ingen prognos.

– Vi har stopp i Huddinge och det är trafikpåverkan åt alla håll. Vi har ingen prognos för när det kan vara igång, säger Andreas Strömberg vid SL:s pressjour.

Stoppet har orsakat trängsel och störningar bland resenärer som är på väg hem i rusningen.

Det råder även viss följdpåverkan från ett tidigare stopp under dagen i samband med en olyckshändelse i Årstaberg, då flera avgångar fick ställas in.

Strax före klockan 18 idag utbröt också en brand på ett fjärrtåg vid perrongen på Arlanda Sky City. Tågstationen utrymdes men ingen personen skadades eller behövdes föras till sjukhus, enligt polisen. Därför stoppades all trafik vid Arlanda central för pendeltåg 40. Brandkåren kom till platsen och sedan kl 19 rullar tågen som vanligt förbi Arlanda igen, enligt SL.

Tågtrafiken igång igen efter tidigare stopp