VÄXEL. En växel är fortfarande trasig efter tågurspårningeni Älvsjö i torsdags morse. Foto: Mostphotos

Förseningar i pendeltågstrafiken

Trafikstörningarna efter det urspårade pendeltåget i Älvsjö fortsätter även på fredagen. Tåget bärgades i natt men växeln är fortfarande trasig vilket medför inställda tåg med förseningar och trängsel i morgonrusningen, varnar SL.

  • Publicerad 07:40, 1 dec 2017

I natt bärgades det pendeltåg som tidigt i går morse spårade ur vid Älvsjö. Olyckan, som tros ha berott på ett växelfel, orsakade trafikstörningar hela dagen och kvällen i går.

Och även nu på fredagsmorgonen får pendeltågsresenärer räkna med förseningar.

– Vi kör som vanligt igen men det kommer att vara lite efterdyningar. Alla extra insatståg är inställda, säger Fredrik Cavalli-Björkman vid SL:s pressjour.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Först i helgen väntas trafiken vara helt återställd. Till dess rekommenderar SL alla resenärer att hålla koll på SL.se och trafikinformationen.

Under dagen fortsätter arbetet med att reparera den växel som konstaterats vara trasig i Älvsjö.

En skadeutredning kring händelsen pågår men det är ännu oklart varför tåget spårade ur.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Fortsatta förseningar i pendeltågstrafiken

Drabbade tåg just nu

Pendeltåg på linje 38 är inställda mellan Älvsjö och Tumba i båda riktningar, och trafikerar endast mellan Uppsala C och Älvsjö på grund av växelfel vid Älvsjö. Resenärer på sträckan Älvsjö - Tumba och omvänt hänvisas åka med pendeltåg på linje 36.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.