Tidigare under fredagseftermiddagen var det stopp i trafiken mellan Spånga och Sundbyberg, efter att en bil hamnat i spårområdet. Följdförseningar kan förekomma. Foto: Ylva Bergman

Förseningar i pendeltrafiken efter stopp

Under fredagseftermiddagen stod det still i pendeltrafiken mellan Spånga och Sundbyberg, efter att en bil kört in i spårområdet. Ingen kom till skada, men det finns risk för följdförseningar efter stoppet.

  • Publicerad 14:25, 14 dec 2018

Det var strax efter klockan 13 på fredagen som pendeltågstrafiken stannade mellan Spånga och Sundbyberg.

En bilist ska då ha kört igenom staketet vid spårområdet i närheten av Sundbyberg station.

– Om det var på grund av ett sjukdomstillstånd eller annat vet jag inte, men bilen kom igenom stängslet men det blev inga personskador i varken tåg eller bil, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör på Storstockholms Brandförsvar.

Bilföraren omhändertogs av en annan bilist i närhet och polis och räddningstjänst larmades till platsen.

– Men det fanns inga synliga tecken på skador på varken bil eller tåg, och polisen tog dit en bärgare som förde bort bilen, säger Hans Eriksson.

Till följd av händelsen vände därför tågen i Spånga respektive Sundbyberg under en dryg halvtimme, men vid 14.30-tiden började trafiken återigen rulla.

Resenärer får räkna med eventuella följdförseningar.

Många inställda avgångar

Som grädden på moset för pendlarna ställer SL in flera avgångar under hela fredagen på grund av personalbrist. På linje 43 är vissa ingångar inställda, samtidigt som alla avgångar på linje 44 ställs in under eftermiddagen.

– Det beror på sjukskrivningar och att vi har personalbrist, säger Aleksander Krajisnik på SL:s presstjänst.

SL: "Många inställda pendeltåg under dagen"

Stockholm Direkt