Segt. Långsam tågtrafik och inställda avgångar på Roslagsbanan under morgonen. Foto: Jesper Frisk

Förseningar på Roslagsbanan efter urspårning

Just nu kör Roslagsbanans tåg på enkelspår mellan Djursholms Ösby och Roslags Näsby, vilket orsakar förseningar och inställda avgångar. Ersättningsbussar är insatta mellan Vallentuna och Danderyd.

  • Publicerad 09:13, 11 dec 2019

På onsdagsmorgonen vid 05-tiden spårade ett arbetsfordon ur på Roslagsbanan mellan Djursholms Ösby och Roslags Näsby. Eftersom fordonet står i vägen på ett av spåren kan SL bara köra enkelspårig trafik där – vilket gör att det går långsammare.

– Vi har inställda avgångar och oregelbunden trafik så man får räkna med förseningar, säger Aleksander Krajisnik, presstalesperson på SL.

Ingen prognos

Problemet påverkar samtliga linjer och ersättningsbussar är insatta mellan Vallentuna och Danderyds sjukhus samt Åkersberga och Danderyd.

SL jobbar med att lösa problemet men har i nuläget ingen prognos.

Bäver fixade länsstyrelsens jobb – "byggde" ny sjö

Nyheter Uppskattas av nya fågelarter i Täby Bävrarna visade vägen för länsstyrelsen och tog saken i egna tänder. Tack vare gnagarna finns det nu en ny sjö inne i Täby prästgårds naturreservat.fredag 17/1 12:03

Danderydsspelare uttagen till ungdoms-OS

Nyheter 15-åringen från Täby tar plats i landslaget Klara Kenttälä ska bli Sveriges nya hockeystjärna och det är inget som kan stoppa henne. Nu åker hon på världsungdoms-OS för att företräda Tre kronor på världsscenen.torsdag 16/1 17:10
Stockholm Direkt