Segt. Kårstalinjen och Österskärlinjen kör just nu långsammare på grund av spårarbete. Foto: Pi Frisk

Förseningar på Roslagsbanan

Kårstalinjen och Österskärlinjen har vid lunctid under torsdagen förseningar på upp till 20 minuter. Detta beror på att personer jobbar på spåret.

  • Publicerad 12:26, 5 sep 2019

Sedan torsdagsmorgonen har det pågått ett spårarbete på Roslagsbanan, vilket vid lunch har orsakat förseningar för Kårstalinjen och Österskärlinjen.

Anledningen är att tågen måste köra i 10 kilometer i timmen på vissa ställen, vilket gör att de hamnar efter tidtabellen.

Förseningarna är i skrivande stund på som mest 20 minuter. SL har ingen prognos när det kommer rulla på som vanligt igen.

– Man gör klokt i att hålla koll på SL:s hemsida, säger Aleksander Krajisnik, presstalesperson på SL.

Blomdörren ledde Charlotta till Markims kvinnohistoria

Nyheter "Det fanns en själ i huset när vi flyttade hit" Vad döljer sig bakom den blommiga dörren i det gamla huset i Markim? Det visar sig vara en envis konstnärinna som lämnade avtryck i bygden under sin livstid. Charlotta Didriksdotter Sjöberg, som...fredag 13/9 16:24

I Danderyd är varannan bil extra tung

Nyheter 48 procent av bilarna väger mer än 1,5 ton I Danderyd kör knappt varannan person en motorstark bil, åtminstone om man ser till den statistik som länsstyrelsen har tagit fram.fredag 13/9 16:18
Stockholm Direkt