Köer. På onsdagsmorgonen är det långa köer för bussarna i Järfälla. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Förseningar på samtliga busslinjer i Järfälla

Både buss- och biltrafik i Järfälla har sinkats av flera händelser i morgonrusningen på onsdagen.

  • Publicerad 09:40, 8 maj 2019

Vid sjusnåret krockade en personbil i Tenstatunneln vilket orsakade svårigheter i morgonrusningen för både bussar och bilar.

– Tenstatunneln var helt avstängd en stund, så det hade absolut en påverkan. Köigt skulle jag säga, det är ju E18, säger Joanna Ljunggren, presskommunikatör på Trafikverket.

Ett omfattande räddningsarbete tog vid. Strax före klockan åtta var händelsen avhjälpt och trafiken i tunneln kunde börja rulla på som vanligt igen.

Det är dock inte bara Tenstatunneln som plågats av en stökig trafiksituation på onsdagsmorgonen. På Barkarbybron har det varit problem med trafiksignalerna, vilket ställt till det ytterligare för morgontrafikanterna.

– Det jag vet är att i princip alla linjer i Järfälla påverkas av händelserna. Eftersom bussarna kör ihop med all annan trafik som påverkas så blir det svårt att ställa prognoser, säger SL:s presskommunikatör Elin Lindström.

Förseningarna i busstrafiken har pågått under några timmar, men enligt Elin Lindström hade läget vid 10-tiden börjat återgå till det normala.

– Det senaste jag hörde är att trafiken börjar ordna upp sig, men det blir alltid lite följdförseningar, säger hon.

Stockholm Direkt