Förskolan Änglan i Östberga. Foto: Förskolan Änglan

Förskola bjuder på avgiften för att locka nya barn

En nystartad förskola i Östberga har en annorlunda taktik för att locka nya barn och föräldrar: Gratis månadsavgift de första tre månaderna.

  • Publicerad 16:12, 9 sep 2019

Är du Östbergaförälder med en liten som ska börja förskolan i höst? Då kan du hoppa på ett erbjudande som nystartade förskolan Änglan har just nu – tre första månaderna gratis. Förskolan drivs av ett privat företag, Hedwig AB, och startade i maj i år.

– Det kommer att kosta oss lite grann, men vi tycker att det är värt det för att få in fler barn och göra reklam för oss. Vi är nya så det är inte så många som känner till oss ännu, säger Inas Aloos, som äger och driver förskolan.   

Just nu har de 11 barn i verksamheten och har plats för 13 och planen är att öka långsamt.

– I vår hoppas vi kunna ta in 15 barn och sedan utöka verksamheten successivt, säger Inas Aloos.

Erbjudandet om gratismånaderna har hon lagt ut på Facebook och på öppna förskolan i Östberga. Lokalerna där de håller till ligger på Våxtorpsgränd 18, i botten av ett hyreshus, mittemot Östberga torg. Där finns möjlighet att vara kvar även om de växer, enligt Inas.

Så minskas öppettiderna på Gubbängens och Sköndals bibliotek

Nyheter "Tråkigt" Biblioteken i både Gubbängen och Sköndal får dra ner på öppettiderna till följd av åtstramningarna i budgeten.måndag 23/9 17:35

Flera bibliotek i Söderort och Sjöstan drar ner på öppettider

Nyheter Gröndal, Aspudden, Hammarby Sjöstad och Årsta berörs: "Aldrig roligt att begränsa" Biblioteken i Gröndal, Aspudden, Luma och Årsta tillhör dem som drabbas när öppettiderna i staden ses över till följd av åtstramningar i budgeten.måndag 23/9 16:52