Hanna Rydhs förskola i Fruängen ska rivas. Foto: Hampus Jarnlo

Förskola i Fruängen rivs – och blir större

Hanna Rydhs förskola ska rivas – och ersättas med en ny större förskola på samma tomt. Det här händer med barnen under byggtiden.

  • Publicerad 12:49, 23 feb 2018

Förskolan Hanna Rydh, vid Hanna Rydhs gata i Fruängen, ska rivas. Orsaken är att en ny, större förskola med åtta avdelningar ska byggas på platsen istället. Den nya förskolan blir tre våningar hög och placeras närmare vändplanen. Förskolegården föreslås bli 2 000 kvadratmeter stor, barnen kommer också kunna använda parkmark intill.

Om allt löper på enligt plan kan den nya förskolan börja byggas nästa år. Barnen kan gå kvar i sin nuvarande förskolebyggnad under byggtiden, enligt tjänstemännen.  

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48