Barnen på Renfanans förskola kan komma att evakueras. OBS bilden är en genrebild. Foto: Agnes Stuber

Förskola i Kälvesta kan rivas – efter konstig lukt

I flera år har förskolan Renfanan i Kälvesta dragits med dålig inomhusmiljö och trots flera åtgärder kvarstår problemen. Nu har staden fått nog och föreslår att barnen istället ska evakueras.

  • Publicerad 16:17, 7 okt 2019

Redan 2010 byttes ventilationen i förskolan Renfanan ut, eftersom inomhusmiljön inte var bra. Efter det följde än fler åtgärder, som saneringar och fönstertätningar, men inget har hjälpt.

– Det har varit problem med lukter på förskolan, och en mängd åtgärder har vidtagits. Men man kan inte lägga ner hur mycket pengar som helst på en byggnad, och vi har kommit till vägs ände, säger Annica Widén, lokalstrateg på Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning.

Därför föreslår nu staden istället att barnen evakueras till nya lokaler och att den gamla förskolan rivs.

Alternativ plats

Just nu pågår samtal med SISAB, som äger och förvaltar stadens skolfastigheter, för att ta reda på vart barnen kan ta vägen. Alternativen är att bygga paviljonger i Kälvesta, eller se om det finns några tillgängliga lokaler i området.

Tanken är eventuella evakueringslokaler ska vara klara att ta emot barnen hösten 2020.

Ärendet ska tas upp på stadsdelsnämndens möte 17 oktober. Om politikerna där godkänner förslaget kommer det senare också tittas på om det går att bygga en ny, större förskola där den gamla nu ligger.

Fullsatt när Midan kärleksbombas i Hornsbergs strand

Nyheter Facebook-event engagerar tusentals Matgästerna strömmade till Hornsbergs strand på torsdagskvällen, efter ett upprop på Facebook om att stödja det omtalade kebabstället Midan.torsdag 17/10 20:23

Inga nya pendelbåtar till Västerort och Solna

Nyheter Men litet hopp för Stora Essinge-bor Det blir inga nya pendelbåtslinjer till Västerort eller Kungsholmen de närmaste åren. Men för Stora Essinge-borna finns fortfarande ett litet hopp.torsdag 17/10 14:44

Vi är Västerort

Stockholm Direkt