En förskola på Norrmalm fick idag stänga på grund av att det var för kallt i lokalerna. Foto: Sacharias Källdén

Förskola i Vasastan stängs på grund av kylan

En förskola i Vasastan har vid lunchtid behövt stänga sin verksamhet på grund av kylan. Barnen kan få vara hemma även imorgon.

  • Publicerad 16:41, 28 feb 2018

Vid lunchtid idag meddelades föräldrarna på förskolan Norrbacken i Vasastan att de måste hämta sina barn. Detta på grund av att förskolans lokaler var för kalla.

"Då temperaturen är låg inomhus, ca 14 grader, har vi tagit ett beslut om att stänga förskolan för resterande del av dagen idag", skriver Anna Lund, förskolechef på Karlbergs förskolor i ett mejl till föräldrarna.

Extremvädret slår hårt mot stans hemlösa

Flera av barnens föräldrar, som tvingats lämna sina arbeten för att gå hem, är irriterade över situation.

– Man förväntar sig att det här ska funka. Det låter mer som något som kan hända ett föräldrakooperativ i Norrland, säger en förälder som vill vara anonym och fortsätter:

– Det är nog som det är, sjukdomar kan man inte göra något åt, men för att kunna göra sitt jobb måste man kunna lita på att barnomsorgen fungerar, säger hen.

Problem med fläktarna

Anledningen till beslutet att stänga förskolan är att fläktsystemet slutat fungera på grund av den stränga kylan utomhus.

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/de-basta-citaten-fran-snokaosets-stockholm/reprbB!SRwVy0CM0AKsVT1o4NTQBQ/

Under eftermiddagen ska bostadsrättsföreningen sätta in värmefläktar och förskolan ska enligt förskolechefen att hålla öppet imorgon.

"Om det är så att temperaturen är fortsatt låg trots värmefläktar kommer barn och pedagoger vistas på någon av våra andra förskolor", skriver Anna Lund i ett mejl till StockholmDirekt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58